Kommande

Bosgården - Mölndal

Vänortsgatan 7D

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
21  kvm
Antal rum:
1 rum
Byggår:
1952-1954
Avgift:
1 959 kr/mån
 • Fransk balkong
 • Vindsförråd
 • Övernattningslägenhet i föreningen
 • Tv, bredband och fast telefoni ingår i mån.avg.
 • Nära gym, matbutiker och service
 • Bra kommunikationer till skolor och universitet
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Välplanerad lägenhet med fransk balkong

Ljus välplanerad lägenhet med fransk balkong. Här bor du i en kvadratsmart etta med närhet till kommunikationer och service. Kök med bra förvaring i lådor och skåp, kyl med frysfack samt en köksö som har micro/ugn med glaskeramikhäll och frihängande fläkt ovan. De två barstolarna ingår i köpet. Rummet är ljust med ett stort fönster samt en glasad balkongdörr till den franska balkongen. Helkaklat badrum med klinkergolv. Välkommen på visning!.

Bilder

6101015_0035

6100960_0001_Vishal

6100960_0091

6100960_0007

6100960_0013

extra_6100960_0010

extra_6100960_0016

6100960_0028

Mölndals centrum

6040707_1_31

Safjället

Stensjön

Minigolf Stensjön

Planritning

61010152_Vänortsgatan 7D_2D

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Fakta

Beteckning:
HSB Bostadsrättsförening Harald Stake i Mölndal.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2.
Storlek:
1 rum. Boarea 21 kvm. Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1952-1954.
Energideklaration: Energideklaration ej utförd.
Vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd.
TV- och internetanslutning:
Föreningens tv- och bredbandsleverantör är Com Hem. Vi har tecknat ett gruppavtal för alla våra medlemmar vilket innebär att tv, bredband och fast telefoni ingår i månadsavgiften.

Ekonomi

Avgift:
1 959 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,27379%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 250 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 100 kr och hushållsel 150 kr. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1190 kr som betalas av säljaren.

Förening

HSB Bostadsrättsförening Harald Stake i Mölndal. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Föreningens sex fastigheter byggdes 1952-1954 i en klassisk femtiotalstruktur med tre våningar. Byggnaderna är K-märkta vilket innebär att inga förändringar är tillåtna på husens exteriörer. Föreningen består av 199 bostadsrättslägenheter, sju kommersiella hyreslokaler och ett studentboende om sju rum med gemensamt kök, badrum och tvättstuga. Till byggnaderna hör också 24 lokaler, 119 parkeringsplatser och 13 garage, varav ett är delat och hyrs ut som två platser för MC. Det är separat kö till platserna och en p-plats kostar 300 kronor per månad. Kostnaden för garage varierar mellan 550 kronor och 650 kronor per månad beroende på storlek. Det finns flera cykelförråd.

Föreningens lokal ligger på Vänortsgatan 12, samma ingång som till expeditionen. Här hålls årsstämman och gemensamma fester och tillställningar.
Om du som boende vill hyra föreningslokalen kostar det 300 kronor per dygn. För de som hyr lokal för affärsverkamhet hos oss är kostnaden 500 kronor per dygn. Föreningens övernattningslägenhet ligger på Vänortsgatan 12 och nås genom källarentrén på Vänortsgatan 12 D. Att hyra övernattningslägenheten kostar 300 kronor per dygn eller 500 kronor för en helg. För ytterligare nätter är kostnaden 100 kronor per dygn.

Föreningens fyra tvättstugor finns på Vänortsgatan 9 och 12. Lägenhet 1–99 tvättar på Vänortsgatan 9 och lägenhet 100–199 tvättar på Vänortsgatan 12. Du kommer in i tvättstugorna med din tag.

Föreningen tillåter delat ägande. För att bli medlem i föreningen krävs också att köparen blir medlem i HSB vilket är förenat med en kostnad. För mer information: https://www.hsb.se/molndal/medlem/privatperson/om-medlemskapet/.
Avgiftsförändringar: Inga beslutade avgiftsändringar enligt styrelsen 2021-08-04.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Utförda renoveringar: 2002–2005 Stambyte.
2006 Renovering av balkonger.
2007 Iordningställande av övernattningslägenhet.
2008–2009 Utbyte av garage- och entrédörrar.
2009 Bygglov för nya sophus.
2009–2011 Takrenovering, plåtarbeten och byte av stuprör. Renovering av fasader, socklar och målning av dessa. Trapphusen målades och stengolven slipades.
2012 Installation av portlås på entrédörrarna. Omplanering av parkeringsplatserna.
2014 Installering av nytt portlåssystem.
2015 Installering av digitalt bokningssystem för tvättstugorna. OVK-besiktning med godkänt resultat.
2016–2017 Skärmtak över entréerna och ny ledbelysning på utsidan av entréerna.
2018–2019 Stamrenovering av dagvattenstammen under bottenplattan på Hagåkersgatan 4, Vänortsgatan 9 och Vänortsgatan 7. Byte av alla brunnar i garagen.
2019 Mindre reparationer av fasader och trappor.
2020 Påbörjad installation av sensorstyrd belysning i trapphus, källare och vindar. Även påbörjat byte av ventiler på utsidan av våra fastigheter samt påbörjad ommålning av fasaderna. Sju studentrum och en gästlägenhet byggdes. Studentrummen hyrs ut till studenter och gästlägenheten hyrs ut till hyresgäster på årsbasis. Byte av den horisontella stammen på Vänortsgatan 10. Under en treårsperiod kommer samma sak att göras på resterade hus.
Kommande renoveringar: Under 2021 är det dags för fas två i att byta ut belysningen i trapphusen, vindarna och källarna. Stammen under huset på Vänotsgatan 9 åtgärdades delvis med bytta rör 2017 och 2019. Resten ska göras under 2021. Även ommålning av fasader och utbyte av ventiler på utsidan av fastigheterna fortsätter. Under året fortsätter vi också med tillsyn i alla lägenheter för att säkerställa att element, rör och ventilation fungerar som det ska. Radonmätning ska utföras.

Området

KOMMUNIKATIONER
Bra kommunikationer med Spårvagn och buss till skolor och universitet, Göteborg C och Mölndals C med vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn samt bra förbindelse till Frölunda Torg. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

AFFÄRER och SERVICE
Circle K som har öppet dygnet runt ligger nära liksom Mölndals centrum och galleria som har många butiker, restauranger och caféer. En kort promenad bort finns nybyggda Krokslätts fabriker med Quality Hotel The Weaver, Nordic Wellness, Pizzeria Mums, Sushi och salladsbar. Du finner både Ica Maxi stormarknad vid Mölndalsvägen samt nybyggda Willys en bit bort.

FRITID
I närheten finns Safjällets naturreservat där det finns elljusspår och promenadstigar. Vackra Stensjön på väg till Gunnebo Slott har badstrand, minigolf, kanotklubb och restaurang. Sisjöområdet finns en fin badsjö och promenadstigar. För den idrottsintresserade är det nära till Nya Åby Arena med padelanläggning, Åby fritidscentrum med simhall, äventyrsbad, ishall, badmintonhall, fotbollsplaner, friidrottsarena och gym samt Åbytravet. På Aktiviteten friskvårdsanläggning kan du spela bowling, handboll och basket samt delta i gymnastik eller kampsport.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep