Budgivning pågår

Bosgården - Mölndal

Vänortsgatan 6A

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
67,5  kvm
Antal rum:
3 rum
Byggår:
1950-1951
Avgift:
4 846 kr/mån
Pris:
2 550 000 kr, utgångspris
Bud
2 700 000 kr
 • Välrenoverad lägenhet
 • Balkong i solläge
 • Attraktivt läge
 • Två förråd ingår
 • Tryggt och lugnt område
 • Kort kötid för parkering

Renoverad, välplanerad och ljus 3:a med balkong

Välkommen till denna välrenoverade lägenhet med balkong i bästa solläge. Här erbjuds ett vardagsrum med vacker fiskbensparkett och påkostad takbelysning i vardagsrummet. Rymliga sovrum, smakfullt renoverat kök med matplats samt helrenoverat badrum där det är framdraget för tvättmaskin. Närhet till kommunikation in till Göteborg, naturen och service. Det är bara att flytta in och trivas!.

Virtuell visning

Bilder

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Hall

Matplats

Matplats

Kök

Kök

Entré

Sovrum

Sovrum

Balkong

Balkong

Badrum

Entré

Fasad

Område

Fasad

Fasad

Planritning

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning och hatthylla om så önskas. Ljust golv och ljusa målade väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med påkostad dekorationsbelysning längs taklisterna. Rikligt ljusinsläpp ifrån det stora fönsterpartiet samt utgången till balkongen som ligger i ett soligt västerläge med utsikt över den lugna innergården. Parkettgolv i vackert fiskbensmönster och ljusa målade väggar.

KÖK
Modernt kök med smakfull, ljus köksinredning med skåp och lådor. Kakel och bänkskiva i grått. Kyl och frys i vitt utförande. Induktionshäll, mikro, diskmaskin och varmluftsugn i rostfritt utförande. Parkettgolv och ljusa målade väggar samt en fondvägg med grå nyanser.

SOVRUM 1
Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om plats för garderob. Dess utom finner du en klädkammare samt en skjutdörrsgarderob precis utanför sovrummet. Fönster för ljusinsläpp. Ljust golv och ljusa målade väggar.

SOVRUM 2
Ljust sovrum där du även här har plats för dubbelsäng och sängbord om så önskas. Plats för förvaring finns också. Ljust golv och ljusa målade väggar.

BADRUM
Helrenoverat badrum med dusch och vikbara glasväggar. Handdukstork, spegel och handfat med vit kommod och wc. Kakel på väggarna och klinkergolv på golvet. Framdraget för tvättmaskin.

BALKONG
Härlig balkong med västerläge och utsikt mot den gröna innergården. Här kan du njuta av ljumma sommarkvällar i solen många timmar per dag.

Fakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2, ej hiss.
Storlek:
3 rum. Boarea 67,5 m². Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 1950-1951.
Energideklaration: Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 101 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2018-07-05.
Övriga utrymmen: Det finns tre gemensamma tvättstugor att tillgå. I föreningen finns även samlingslokal, cykelrum, hobbyrum, motionsrum och bastu. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/molndal/brf/bjorlin/. Vindsförråd samt mindre källarförråd.
Balkong:
Balkong
TV- och internetanslutning:
Grundutbud med tv-kanaler via Comhem ingår i avgiften.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
2 550 000 kr, utgångspris.
Avgift:
4 846 kr/mån.
Andelstal:
Andel i föreningen är 0,0176670. Andel av årsavgift: 1,76666%. Andelstal kapital: 0,0176670 Andelsprocent: 1,76040%.
Driftkostnad:
Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer och är i nuvarande hushåll ca 250 kr/mån för hushållsel och 120 kr/mån för hemförsäkring. Observera att driftkostnaderna kan varier beroende på antal personer, hushållets sammansättning samt val av leverantör.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1190 kr som betalas av köparen.

Förening

HSB BRF Björlin i Mölndal. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: HSB Brf Björlin i Mölndal registrerades 1949 och består av tre flerbostadshus. Föreningen upplåter totalt 60 lägenheter och två lokaler med bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan är 3 780 kvm och lokalytan 448 kvm. Fastigheten Björlin 2 i Mölndals kommun förvärvades 1949 och flerbostadshusen byggdes 1951.

För att bli medlem i föreningen krävs också att man är medlem i HSB. För mer information: https://www.hsb.se/molndal/medlem/privatperson/.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Utförda renoveringar: 1988 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma år renoverades fasad, tak, balkonger och fönster.

2011 renoverades tvättstuga, brandvarnare installerades i samtliga lägenheter.

2013-2014 gjordes en grundförstärkning av hus 4 A-F för att motverka vidare lutning. Samma år asfalterades gångar i samband med att en ny brunn installerades, nya brandvarnare installerades.

2014 renoverades nederdel av fasad och gården asfalterades efter pålningsarbete.

2015-2016 ombyggdes ventilationen i två av föreningens tre bostadshus.

2016 utfördes stor besiktning hela fastigheten. Utförd av Sustend AB.

2017 Miljöhus och lekutrustning samt parkeringsplatser mellan hus 2 och 4 målades om. Samtliga vattenmätare har bytts ut mot flera mindre för att minska den fasta kostnaden. Föreningen tätade frånluftskanalerna i badrummen i hus 4,

2017-2018 Ovk besiktning av hus 4 påbörjad till början av 2018. Byte av FTX-aggregat i hus 4 TV/BREDBAND Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via ComHem.

2019 FTX-aggregat och från/tilluftsventilation installerades på Vänortsgatan 6A-B.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan för kommande reparationer och underhåll. Föreningen planerar fasad och balkongrenovering på Vänortsgatan 4A-F samt ventilationsåtgärder på Vänortsgatan 2A-B. Planerat underhåll är även filmning och spolning av avloppsstammar samt byte av entrépartier och installation av passersystem. Under året är planen också att iordningställa en föreningslokal som ska gå att hyra vid t.ex. kalas.
Övriga utrymmen: Det finns tre gemensamma tvättstugor att tillgå. I föreningen finns även samlingslokal, cykelrum, hobbyrum, motionsrum och bastu. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/molndal/brf/bjorlin/.

Området

I Bosgården bor du i ett attraktivt område med närhet till kommunikation. Du tar dig till Korsvägen på ca 10 min och du finner Mölndals galleria inom gångavstånd. I övrigt finns livsmedelshandel, sjukhus och all möjlig tänkbar service i närheten. Trots denna närhet till stadens puls finner du ändå lugnet bland naturområden och löpstigar inte långt härifrån, bland annat Safjällets naturreservat och Änggårdsbergen. Vill du ta dig ett dopp i en sjö är det heller inte långt till Stensjön och Rådasjön. En personlig favorit om man vill gå i vackra omgivningar är att ta sig en tur till Gunnebo slott.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep