Kommande

Bosgården - Mölndal

Vänortsgatan 4A

Visning

 • Kontakta mäklaren för visning.

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
56,5  kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1951
 • Gavelläge
 • Stort sovrum med plats för dubbelsäng
 • Fiskbensparkett i vardagsrummet
 • Goda förvaringsmöjligheter
 • Plats för tvättmaskin i badrummet
 • Fransk balkong
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Gavelläge, fransk balkong och fiskbensparkett!

Med attraktivt läge och närhet till både kommunikation och centrum ligger denna tvåa med gavelläge och fransk balkong. En trappa upp från den mysiga innergården med grillplats och lekplats möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter. Vidare in i lägenheten erbjuds ett rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från två håll, vita väggar och en vacker fiskbensparkett. Bostadens kök går i vitt med matplats för fyra vid fönstret och en fondvägg i grått. I sovrummet finns rymliga garderober bakom praktiska spegelskjutdörrar. Badrummet har kaklade väggar i vitt och plats för tvättmaskin samt ett öppningsbart vädringsfönster för härligt ljusinsläpp. Välkommen!.

Bilder

Vardagsrum

Övrigt

Vardagsrum

Kök

Matplats

Kök

Hall

Sovrum

Sovrum

Hall

Badrum

Hall

18-Fasad

Planritning

10973766_1-312-5_2D_web

Virtuell visning

Virtuell styling - Kök

Virtuell styling - Badrum

Sälj med Christander

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra förvaring i två praktiska garderober med vitmålade dörrar. Även väggarna är vita och det finns plats för klädavhängning och förvaringsmöbel.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med gavelläge som ger ljusinsläpp från två håll. Tillsammans med de vita väggarna och den franska balkongen mot innegården känns rummet ljust och luftigt. Här finns plats att möblera med både soffa, tillhörande möbler och skrivbord samt skåp eller andra förvaringsmöbler. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett.

KÖK
Trevligt kök med plats för förvaring i skåp och lådor. Skåpluckorna är vita och här finns kyl/frys, spis, ugn och en tvättmaskin. Vid fönstret i köket finns plats för matbord för fyra personer.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Bakom spegelskjutdörrar finns garderober för praktisk klädförvaring. Rummet har ljusa väggar med en fondvägg i grått.

BADRUM
Rymligt badrum med ett vädringsfönster. Väggarna är kaklade och på golvet ligger en plastmatta. Här finns wc, handfatskommod, spegelskåp och en dusch.

Fakta

Beteckning:
Björlin 2.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 1, ej hiss.
Storlek:
2 rum. Boarea 56,5 kvm. Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1951.
Energideklaration: Energiklass D. Energiprestanda, primärenergital 92 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2018-07-05.
Övriga utrymmen: Det finns tre gemensamma tvättstugor att tillgå. I föreningen finns även samlingslokal, cykelrum, hobbyrum, motionsrum och bastu. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/molndal/brf/bjorlin/.
TV- och internetanslutning:
Fastigheten är ansluten till ComHem och Telenor.
Bilplats:
Föreningen förvaltar över 40 parkeringsplatser till medlemmarna till en kostnad av 210 kr/månaden. Separat kö och i dagsläget är det 6 st i kön (4/2-21).

Ekonomi

Andelstal:
Andel i föreningen är 0,0153550. Andel av årsavgift: 1,53537 %. Andelsprocent: 1,53002%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 185 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 185 kr.
Antal personer i hushållet: 2. Kostnad för hushållsel tillkommer och är i nuvarande hushåll ca 250 kr/mån. Observera att driftkostnaderna kan varier beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Inre reparationsfond:
Inre reparationsfond finns om 3 884 kr, senast kontrollerad 2021-02-25.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1208 kr som betalas av köparen.

Förening

HSB BRF Björlin i Mölndal. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: HSB Brf Björlin i Mölndal registrerades 1949 och består av tre flerbostadshus. Föreningen upplåter totalt 60 lägenheter och två lokaler med bostadsrätt. Den totala lägenhetsytan är 3 780 kvm och lokalytan 448 kvm. Fastigheten Björlin 2 i Mölndals kommun förvärvades 1949 och flerbostadshusen byggdes 1951.

För att bli medlem i föreningen krävs också att man är medlem i HSB. För mer information: https://www.hsb.se/molndal/medlem/privatperson/.
Avgiftsförändringar: Inför 2021 höjdes avgifterna med 0,5 %. Inga andra beslut finns tagna, enligt kontakt med styrelsen 2021-03-01.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Utförda renoveringar: 1988 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Under samma år renoverades fasad, tak, balkonger och fönster.

2011 renoverades tvättstuga, brandvarnare installerades i samtliga lägenheter.

2013-2014 gjordes en grundförstärkning av hus 4 A-F för att motverka vidare lutning. Samma år asfalterades gångar i samband med att en ny brunn installerades, nya brandvarnare installerades.

2014 renoverades nederdel av fasad och gården asfalterades efter pålningsarbete.

2015-2016 ombyggdes ventilationen i två av föreningens tre bostadshus.

2016 utfördes stor besiktning hela fastigheten. Utförd av Sustend AB.

2017 Miljöhus och lekutrustning samt parkeringsplatser mellan hus 2 och 4 målades om. Samtliga vattenmätare har bytts ut mot flera mindre för att minska den fasta kostnaden. Föreningen tätade frånluftskanalerna i badrummen i hus 4,

2017-2018 Ovk besiktning av hus 4 påbörjad till början av 2018. Byte av FTX-aggregat i hus 4 .

2019 FTX-aggregat och från-/tilluftsventilation installerades på Vänortsgatan 6A-B.

2020 filmades och spolades avloppsstammat och ventilationsåtgärder utfördes.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan för kommande reparationer och underhåll. Föreningen planerar fasad och balkongrenovering på Vänortsgatan 4A-F. Planerat underhåll är även byte av entrépartier och installation av passersystem. Under året är planen också att iordningställa en föreningslokal som ska gå att hyra vid t.ex. kalas samt att eventuellt installera laddstolpar för elbilar.
Övriga utrymmen: Det finns tre gemensamma tvättstugor att tillgå. I föreningen finns även samlingslokal, cykelrum, hobbyrum, motionsrum och bastu. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/molndal/brf/bjorlin/.

Området

I Bosgården bor du i ett attraktivt område med närhet till kommunikation. Du tar dig till Korsvägen på ca 10 min och du finner Mölndals galleria inom gångavstånd. I övrigt finns livsmedelshandel, sjukhus och all möjlig tänkbar service i närheten. Trots denna närhet till stadens puls finner du ändå lugnet bland naturområden och löpstigar inte långt härifrån, bland annat Safjällets naturreservat och Änggårdsbergen. Vill du ta dig ett dopp i en sjö är det heller inte långt till Stensjön och Rådasjön.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med Christander


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep