Kommande

Centrala Mölndal - Mölndal

Toltorpsgatan 137

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
77  kvm
Antal rum:
3 rum
Våning:
3 (2 tr)
Byggår:
2013
Avgift:
3 982 kr/mån
 • Gavellägenhet
 • Stor balkong
 • Garage under gården
 • Källarförråd
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla
Emilia Karlstam

Assisterande mäklare

Emilia Karlstam
Tel: 076-0283935 E-post: emilia@christander.se Kontakta Emilia

Gavellägenhet med stor härlig balkong!

Gavellägenhet med fönster i 3 väderstreck och stor härlig balkong. Ljust kök från HTH med diskmaskin, mikrovågsugn, spishäll, inbyggnadsugn, kyl och frys i fullhöjd. Trevlig matplats för 4-6 personer vid fönster. Stort badrum med tvättmaskin och tumlare. Lägenheten har bra förvaringsmöjligheter i både skjutdörrsgarderober och klädkammare samt ett förråd i källaren.

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om förvaring i stora skjutdörrsgarderober.

KÖK
Vitt kök från HTH som är praktiskt utformat och har gott om förvaring i lådor och skåp. Diskmaskin, mikro, spishäll, inbyggnadsugn, kyl och frys i fullhöjd från Siemens. Trevlig matplats för 4-6 personer vi fönstret.

VARDAGSRUM
Ljust rymligt vardagsrum med fönster åt två väderstreck. Utgång till en stor balkong.

SOVRUM 1
Stort sovrum erbjuder plats för både dubbelsäng och skrivbord.

SOVRUM 2
Sovrum som erbjuder plats för säng och skrivbord.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med hylla och klädstång.

BADRUM
Stort och rymligt badrum med fönster. Inredning från Svedbergs med dusch, badrumsskåp och kommod, wc, väggskåp och handdukstork. Tvättmaskin och luftkondenstumlare från Siemens. Klinkergolv och kaklade väggar.

BALKONG
Stor härlig balkong med plats för både möbler och blommor. Belysning och eluttag.

Fakta

Beteckning:
Stiernhielm 8.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 3 (2 tr), hiss finns.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 77 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2013. Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 61 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2017-03-20. Övriga utrymmen: Det finns en gästlägenhet kombinerat med styrelserum och föreningens medlemmar har tillgång till två innergårdar. På gården finns miljöhus för källsortering. Cykelrum finns i källaren. Lägenheten har källarförråd.
TV- och internetanslutning:
Telia Triple play.
Bilplats:
Parkeringsplats går att hyra för 900 kr/månad, p-plats för el-/hybridbil kostar 350 kr extra per månad + förbrukning. Det är separat kö till parkeringsplatserna.

Ekonomi

Avgift:
3 982 kr/mån. I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, internet och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för vatten som debiteras efter egen förbrukning samt hushållsel och hemförsäkring.
Andelstal:
Andel i föreningen är 0,0177280. Andel av årsavgift: 1,78263 %. Andelsprocent: 1,77279 %.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1183 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Hercules i Kvarteret Stiernhielm. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Brf Hercules i kvarteret Stiernhielm registrerades 2011 och år 2012 förvärvades fastigheten STIERNHIELM 8. Fastigheten bebyggdes 2012 - 2013 och består av 3 flerbostadshus med en total lägenhetsyta på 4 532 kvm. Föreningen upplåter 51 lägenheter med bostadsrätt. Sbc sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Kvarteret Stiernhielms samfällighetsförening och andelen är 20,56%. Samfälligheten förvaltar skötsel av gårdar, växter, renhållning samt parkeringar i garage och p-platser.
Avgiftsförändringar: Föreningen har inte beslutat om några avgiftsförändringar. Avgiften har varit samma sedan starten för fem år sedan. (Enligt kontakt med styrelsen 2020-10-20).
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Utförda renoveringar: Under 2019 har föreningen installerat solceller på samtliga tak. Föreningen har även investerat i fem nya laddplatser för el-/hybridbilar. Tio av föreningens 42 parkeringsplatser är nu laddplatser.
Övriga utrymmen: Det finns en gästlägenhet kombinerat med styrelserum och föreningens medlemmar har tillgång till två innergårdar. På gården finns miljöhus för källsortering. Cykelrum finns i källaren.

Området

Mölndals centrum har många butiker, restauranger och caféer. I närheten finns Safjällets naturreservat med elljusspår och promenadstigar. Änggårdsbergen är ett populärt område där många cyklar, springer, promenerar, fikar och grillar. Änggårdsbergens naturreservat ligger till största delen på en bergsplatå mellan Göteborg och Mölndal. Reservatet gränsar mot Botaniska trädgården i norr, Fässbergsdalen i söder och Toltorpsdalen i öst. I Sisjöområdet finns en fin badsjö och promenadstigar. För den idrottsintresserade är det nära till Åby fritidscentrum med simhall,
äventyrsbad, ishall, badmintonhall, fotbollsplaner, friidrottsarena och gym samt Åbytravet. På Aktiviteten friskvårdsanläggning kan du spela bowling, handboll och basket samt delta i gymnastik eller kampsport.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Bilder

6019877_1_02

6019877_1_03

354372-1

6019877_1_18

Safjället

429593-68

Mölndals galleria

Mölndals centrum

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep