SÅLD

Toltorpsdalen - Mölndal

Toltorpsgatan 137

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
118  kvm
Antal rum:
4 rum
Våning:
2 av 6, hiss finns
Byggår:
2013
Avgift:
5 400 kr/mån
 • Två balkonger
 • Två badrum
 • Två klädkammare
 • Hiss ner till garaget
 • Stort källarförråd
 • Naturnära med Safjället bredvid
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725-601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Underbar gavellägenhet med två balkonger

Ljus gavellägenhet med två härliga balkonger med möjlighet till inglasning. Modernt kök från HTH med stor matplats vid fönster. Två helkaklade badrum med komfortvärme i klinkergolvet. Lägenheten är idag 4 rok med 3 sovrum. Möjlighet finns att dela av vardagsrummet och göra ett 4:e sovrum eller ta ner två väggar mellan kök och vardagsrum och få en stor och rymlig 3:a. Ca 4 km till Göteborg City som du når enkelt och lätt med cykel, buss eller spårvagn. Välkommen på visning!.

Sälj med nr 1

Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om förvaring i garderober samt plats för avhängning. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

KÖK
Modernt kök från HTH som är praktiskt utformat och har gott om förvaring i lådor och skåp med extra förvaring i sockellådor. Vit skåpinredning med kromade handtag, underlimmad bänkskiva i laminat med vitt kakel på väggen ovanför. Diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll, inbyggnadsugn, kyl och frys i fullhöjd. Alla vitvaror är i vitt utförande. Gott om plats för matbord för 6–8 personer vid fönster som bidrar med ett generöst ljusinsläpp.Ekparkettgolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM
Ljust rymligt vardagsrum med fönster åt tre väderstreck. Gott om plats för en stor soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Ekparkettgolv och ljusa väggar. (Vardagsrummet kan delas av för att skapa ytterligare ett sovrum. )

SOVRUM 1
Stort sovrum erbjuder plats för både dubbelsäng och skrivbord. Två stora fönster släpper in ljus tillsammans med en glasad balkongdörr som öppnar upp mot lägenhetens ena balkong. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

KLÄDKAMMARE 1
Precis utanför sovrum 1 finns en klädkammare som erbjuder gott om plats till förvaring. Mittemot klädkammaren finns linneskåp och städskåp. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2
Sovrum som erbjuder plats för säng och skrivbord. Ett fönster för ljusinsläpp. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

KLÄDKAMMARE 2
Sovrum 2 har en klädkammare med mycket plats till förvaring. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 3
Sovrum som erbjuder plats för säng och skrivbord. Utgång till lägenhetens andra balkong. Ekparkettgolv och ljusa väggar. (Möjlighet finns att ta ner väggarna till detta sovrum och göra lägenheten till en stor rymlig 3:a.)

BADRUM med KLÄDVÅRD
Stort och rymligt badrum med vädringsfönster. Badrummet är utrustat med vikbara duschväggar i klarglas, handfat med kommod och spegelskåp med belysning, wc, väggskåp och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk ovanför. Dimbara spotlights i taket. Mörkt klinkergolv med komfortvärme och vita kaklade väggar.

BADRUM
Badrum med badkar, wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning samt handdukstork. Ett vädringsfönster släpper in ljus. Dimbara spotlights i taket. Mörkt klinkergolv med komfortvärme och vita kaklade väggar.

BALKONGER
Lägenheten har två härliga balkonger med möjlighet till inglasning. Här finns gott om plats för både möbler och blommor. Belysning och eluttag finns. Det finns bygglov för inglasning som gäller till oktober 2019 . (Kostnad för bygglov ca 2 200 kr och för inglasning får var och en ta in offert på).

Fakta

Beteckning:
3 Flerfamiljshus.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 6, hiss finns.
Storlek:
4 rum varav 3 sovrum. Boarea 118 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen.
Byggnad:
Byggnadsår: 2013. Energideklaration: Energiklass C. Status: Energideklaration är utförd. Datum: 2017-03-20. Övriga utrymmen: Det finns Barnvagnsrum, cykelparkering i anslutning till garaget, källarförråd och kombinerat styrelserum / gästlägenhet. Mer info om gästlägenheten finns på föreningens hemsida http://www.brfhercules.n.nu/hyra-gastrum.
Bilplats:
Garage i samfällighet om totalt 206 platser. Brf Hercules disponerar 42 varav 5 st är med laddstolpe. Går att hyra för 900 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö och enligt uppgift står det i dagsläget 1 person i kö 2019-08-06. P-plats för el eller hybrid kostar extra 350 kr/mån plus förbrukning. Antalet ladd-platser kan/kommer byggas ut vid behov enligt uppgift från föreningen.

Ekonomi

Avgift:
5 400 kr/mån. I avgiften ingår bostadsrättstilläggvärme och kabel-TV. I avgiften ingår bostadsrättsförsäkring, värme och Telia Triple Play - TV, Bredband och fast telefoni.
Andelstal:
Andel i föreningen: 2,44279%. Andel av årsavgift: 2,41746%. Andel kapital 2,44279%.
Driftkostnad:
Varm- och kallvatten efter egen förbrukning ca 247 kr/mån. Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer. Nuvarande hushåll har ca 720 kr/mån i hushållsel och 250 kr/mån i hemförsäkring.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är inte pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Hercules i Kvarteret Stiernhielm. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Fastigheten bebyggdes 2012 - 2013 och består av 3 flerbostadshus. Det finns en gästlägenhet och föreningens medlemmar har tillgång till två innergårdar för lek och rekreation. På gården finns miljöhus för källsortering. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Kvarteret Stiernhielm samfällighetsförening och andelen är 20,56%. Samfälligheten förvaltar skötsel av gårdar, växter, renhållning samt parkeringar över och under jord.
Avgiftsförändringar: Enligt uppgift från föreningen finns inga beslut om avgiftsförändringar i dagsläget 2019-05-13.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Kommande renoveringar: Enligt uppgift från föreningen finns det en pågående installering av solceller på föreningens tak. Görs på egen kassa och utan debitering av extra avgifter. 2019-05-13.
Övriga utrymmen: Det finns Barnvagnsrum, cykelparkering i anslutning till garaget, källarförråd och kombinerat styrelserum / gästlägenhet. Mer info om gästlägenheten finns på föreningens hemsida http://www.brfhercules.n.nu/hyra-gastrum.

Området

AFFÄRER och SERVICE
Mölndals centrum och galleria har många butiker, restauranger och caféer.

FRITID
I närheten finns Safjällets naturreservat där det finns elljusspår och promenadstigar. Änggårdsbergen är ett populärt område där många cyklar, springer, promenerar, fikar och grillar. Änggårdsbergens naturreservat ligger till största delen på en bergsplatå mellan Göteborg och Mölndal. Reservatet gränsar mot Botaniska trädgården i norr, Fässbergsdalen i söder och Toltorpsdalen i öst. I Sisjöområdet finns en fin badsjö och promenadstigar. För den idrottsintresserade är det nära till Åby fritidscentrum med simhall, äventyrsbad, ishall, badmintonhall, fotbollsplaner, friidrottsarena och gym samt Åbytravet. På Aktiviteten friskvårdsanläggning kan du spela bowling, handboll och basket samt delta i gymnastik eller kampsport.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk förvaltare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Bilder

kök2

vardagsrum2

vardagsrum

sovrum

sovrum2

6019877_1_04

Karta

Karta

Sälj med nr 1


Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Blocket bostad
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Eminenta
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep