Kommande

Skummeslövsstrand - Laholm

Stora Strandvägen 3

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättsfritidshus
Boarea:
26  kvm
Antal rum:
1 rum
Våning:
1 av 2
Byggår:
2013
Avgift:
2 077 kr/mån
Pris:
895 000 kr, utgångspris
 • Vackert, havsnära läge
 • Juridisk person tillåten som köpare
 • Fritidsboende med intäkt
 • Ca 5 km till Båstad
 • Ca 6 km till Mellbystrand

Lättskött fritidsboende med havsutsikt

Unik möjlighet att köpa ett fritidsboende vid vackra Skummeslövsstrand. Företag (juridisk person) är tillåten som köpare. Bostadsrätten är del i ett lägenhetshotell och är beläget vid en av Sveriges längsta sandstränder, strax utanför populära Båstad. Här har du möjlighet att ha ett kombinerat, härligt semesterboende samtidigt som bostadsrätten hyrs ut för hotellanvändning när du inte är där. Du väljer själv mellan att månadsvis få en fast garantiersättning på 6500 kr/mån eller att erhålla en procentuell på avkastning på 65% av logi-intäkterna. Föreningen har uteplats i direkt anslutning till bostadsrätten med havsutsikt. Gräset vid uteplatsen sköts av föreningen vilket innebär att detta fritidsboende är ytterst lättskött.

Bostadsrätten ligger på våning 1 av 2 och inrymmer sovdel, nyinstallerat kök år 2018, sittmöbler samt eget badrum.
Parkettgolv i rummet med golvvärme och klinkergolv i hall samt ljusa målade väggar. Helkaklat badrum med dusch och golvvärme.
Fönster med ljusinsläpp. Alla möbler och interiör ingår i köpet.

Båstad
Populära semesterorten Båstad finns på nära avstånd, ca 15 minuters cykelväg.
Hit kommer många turister under året och man beräknar att man har omkring 300 000 gästnätter/år (kommersiella boenden räknat).
Endast under juli månad räknar man att man har ca 72 000 gästnätter och då är det både tennisveckan och seglarveckan som lockar
men även närheten till vacker natur, fina golfbanor samt cykel- och vandringsleder. Här finns aktiviteter för både stora och små året runt.
För mer information om Båstads fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Turistguide Båstad 2019" i annonsen.

Skummeslövsstrand
Orten har ca 1030 st invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand, endast 10 minuter från populära Båstad.
Från början var Skummeslöv endast en semesterort men fler och fler väljer att bo här permanent.
Skummeslövstrand är belägen vid en av Sveriges längsta sandstränder vilket har bidragit till att orten blivit en attraktiv badort.
Här finns även Skummeslövs Tennisklubb som är en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor och som är öppen för alla.
I Skummeslöv finns all tänkbar service såsom mataffär, restauranger, vårdcentral, förskola, skola och äldreomsorg.
Goda rekreationsmöjligheter med havsbad, minigolf, golfbana och en tempererad utomhusbassäng.
För mer information om Skummeslöv- /Laholms kommuns fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Laholms turistbyrå" i annonsen.

Bilder

IMG_13051 (002)

Kopia redigerad mot dörr

IMG_7921

5893706491

20190630_174146

6017903-1-22

20190630_183949

6017903-1-21

6017903-1-19

6017903-1-10

6017903-1-15

6017903-1-4

6017903-1-24

20190821_133029

6017903-1-18

20190630_183657

20190827_200243

6017903-1-3 MA

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Klinkergolv och målade väggar.

BADRUM
Till höger från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch. Handfat med spegel på väggen ovan, dusch med skjutdörrar, handdukstork och wc. Vädringsfönster. Kakel i vitt och grått på väggarna och grått klinkergolv.

RUM med mindre KÖK
Rummet inrymmer dubbelsäng, fåtölj samt bord och stol. Nyinstallerat mindre kök med integrerad kyl, spishäll med 2 zoner, fläkt, diskho samt skåp och lådor till förvaring. Ljusgråa luckor och arbetsbänk i laminat. Fönster för ljusinsläpp. Parkettgolv och målade väggar.

Fakta

Typ:
Fritidshus.
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 2.
Storlek:
1 rum. Boarea 26 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2013. Bergvärme, luftvärmepump och direktverkande el.
Självdrag och frånluftsventilation.
Energideklaration: Energiklass F. Energiprestanda, primärenergital 95 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2018-05-30.
.
Bilplats:
Gemensam parkering för hotellets gäster.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
895 000 kr, utgångspris.
Avgift:
2 077 kr/mån.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,053%. Andelstal enligt ekonomisk plan: 0,053%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 250 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 250 kr. Kostnad för försäkring tillkommer.
Pantsättning:
Fritidshuset är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Strandbukten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Brf Strandbukten är belägen i Skummeslöv, Laholms kommun. Brf Strandbukten består av 16 st bostadsrätter varav 12 st bostadsrätter är belägna i en separat fastighet från 2013. I föreningen finns det parkeringsplatser som kan nyttjas vid besök.
Avgiftsförändringar: Det diskuteras en höjning av månadsavgifterna med 2% from årsskiftet men styrelsen har ej beslutat om detta ännu.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Övrigt

HOTELL STRANDPENSIONATET
I anslutning till Skummeslövsstrand som är en av Sveriges längsta sandstränder, ligger Hotellet med en receptionsbyggnad, två mindre byggnader/bostadsrätter, samt en hotellbyggnad som byggdes 2013. År 2018 installerades kök i samtliga bostadsrätter. I anslutning av alla bostadsrätter på nedre plan finns en uteplats. Bostadsrätterna på övre plan har stora härliga fönster och de mot havet har en fin havsutsikt. Bygglovsansökan för balkongbyggnation för lägenheterna på övre plan har lämnats in. Under 2017 hade hotellet en omsättning på ca 7 miljoner kr.

RESTAURANG
Restaurangbyggnaden från 1935 är på ca 230 m2 och har plats för ca 80 sittande gäster. Stor uteservering med plats för ytterligare gäster som vill avnjuta mat/dryck i en skön och trevlig miljö.

ERSÄTTNING OCH EGET NYTTJANDE
Överlåtelsen är villkorad av att köparen också ingår ett Uthyrningsavtal med Hotell Strandpensionatet AB, som kommer att hantera samtliga bokningar, nyckelutlämningar, städning etc. Här erhåller du en procentuell ersättning på 65% av logi-intäkten på rummet.

För de kunder som vill, kan även ett Avtal om hyresgaranti med månatlig garanterad ersättning tecknas. Ersättningen är 6500 kr i månaden.

För mer information och samtliga villkor i uthyrnings- och garantiavtal vänligen kontakta mäklaren.

---

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk förvaltare, ekonomisk plan samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep