SÅLD

Skummeslövsstrand - Laholm

Stora Strandvägen 3

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättsfritidshus
Boarea:
25,5  kvm
Antal rum:
1 rum
Våning:
1 av 2
Byggår:
2013
Avgift:
2 077 kr/mån
 • Havsutsikt
 • Härlig uteplats
 • Företag tillåten som köpare
 • Smart avkastningsmöjlighet
 • Perfekt fritidsboende
 • Kort avstånd till populära Båstad
 • Lättskött

Härligt fritidsboende med havsutsikt och uthyrningsintäkt

Unik möjlighet att förvärva ett fritidsboende med havsutsikt vid vackra Skummeslövsstrand. Företag (juridisk person) är tillåten som köpare. Bostadsrätten är del i ett lägenhetshotell och är beläget vid en av Sveriges längsta sandstränder, strax norr om populära Båstad. Då bostadsrätten kommer att nyttjas för hotellanvändning har du möjlighet att få en garanterad avkastning genom detta smarta upplägg. Du väljer själv mellan att månadsvis få en fast ersättning alternativt erhålla en procentuell avkastning baserat på uthyrningsintäkterna. Här har du ett fritidsboende där du erhåller ersättning då du ej är där. Föreningen har uteplats i direkt anslutning till bostadsrätten där man har möjlighet att sitta och njuta av utsikten över havet.

Bostadsrätten ligger på våning 1 av 2 och inrymmer sovdel, nyinstallerat mindre kök, sittmöbler samt eget badrum.
Parkettgolv i rummet och klinkergolv i hall samt ljusa målade väggar. Helkaklat badrum med dusch.
Fönster med ljusinsläpp. Alla möbler och interiör ingår i köpet. Föreningen har en härlig uteplats med havsutsikt i direkt
anslutning till bostadsrätten på vilken det finns det gott om utrymme att placera utemöbler och blommor.
Bostadsrätten tillåter husdjur.

Båstad
Populära semesterorten Båstad finns på nära avstånd, ca 15 minuters cykelväg.
Hit kommer många turister under året och man beräknar att man har omkring 300 000 gästnätter/år (kommersiella boenden räknat).
Endast under juli månad räknar man att man har ca 72 000 gästnätter och då är det både tennisveckan och seglarveckan som lockar
men även närheten till vacker natur, fina golfbanor samt cykel- och vandringsleder. Här finns aktiviteter för både stora och små året runt.
För mer information om Båstads fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Turistguide Båstad 2019" i annonsen.

Skummeslövsstrand
Orten har ca 1030 st invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand, endast 10 minuter från populära Båstad.
Från början var Skummeslöv endast en semesterort men fler och fler väljer att bo här permanent.
Skummeslövstrand är belägen vid en av Sveriges längsta sandstränder vilket har bidragit till att orten blivit en attraktiv badort.
Här finns även Skummeslövs Tennisklubb som är en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor och som är öppen för alla.
I Skummeslöv finns all tänkbar service såsom mataffär, restauranger, vårdcentral, förskola, skola och äldreomsorg.
Goda rekreationsmöjligheter med havsbad, minigolf, golfbana och en tempererad utomhusbassäng.
För mer information om Skummeslöv- /Laholms kommuns fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Laholms turistbyrå" i annonsen.

Sälj med nr 1

Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Klinkergolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Till höger från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch. Handfat med spegel på väggen ovan, dusch med skjutdörrar, handdukstork och wc. Vädringsfönster. Kakel i vitt och grått på väggarna och grått klinkergolv.

RUM med mindre KÖK
Rummet inrymmer dubbelsäng, sittdel samt bord och stol. Nyinstallerat mindre kök med integrerad kyl, spishäll med 2 zooner, fläkt, diskho samt skåp och lådor till förvaring. Ljusgråa luckor och arbetsbänk i laminat. Fönster för ljusinläpp. Parkettgolv och ljusmålade väggar.

Fakta

Typ:
Fritidshus.
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 2. Entréplan.
Storlek:
1 rum. Boarea 25,5 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2013. Bergvärme, luftvärmepump och direktverkande el. Självdrag och frånluftsventilation. Energideklaration: Energiklass F. Status: Energideklaration är utförd. Datum: 2018-05-30.
Bilplats:
Gemensam parkering för hotellets gäster.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Avgift:
2 077 kr/mån.
Andelstal:
Andelstal enligt ekonomisk plan: 0,053%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 250 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 250 kr
Kostnaderna varierar beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt. Kostnad för försäkring tillkommer.
Pantsättning:
Fritidshuset är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Strandbukten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Brf Strandbukten är belägen i Skummeslöv, Laholms kommun. Brf Strandbukten består av 16 st bostadsrätter varav 12 st bostadsrätter är belägna i en separat fastighet från 2013. I föreningen finns det parkeringsplatser som kan nyttjas vid besök.
Avgiftsförändringar: Det diskuteras en höjning av månadsavgifterna med 2% from årsskiftet men styrelsen har ej beslutat om detta ännu.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Övrigt

HOTELL STRANDPENSIONATET
I anslutning till Skummeslövsstrand som är en av Sveriges längsta sandstränder, ligger Hotellet med en receptionsbyggnad, två mindre byggnader/bostadsrätter, samt en hotellbyggnad som byggdes 2013. I anslutning till alla bostadsrätter på nedre plan finns en uteplats. Bostadsrätterna på övre plan har stora härliga fönster och de mot havet har havsutsikt. Bygglovsansökan för balkongbyggnation för lägenheterna på övre plan har lämnats in. Under 2017 hade hotellet en omsättning på ca 7 miljoner kr.

RESTAURANG
Restaurangbyggnaden från 1935 är på ca 230 m2 och har plats för ca 80 sittande gäster. Stor uteservering med plats för ytterligare gäster som vill avnjuta mat/dryck i en skön och trevlig miljö.

ERSÄTTNING OCH EGET NYTTJANDE
Överlåtelsen är villkorad av att köparen också ingår ett Uthyrningsavtal med Hotell Strandpensionatet AB, som kommer att hantera samtliga bokningar, nyckelutlämningar, städning etc.
I uthyrningsavtalet utgår en ersättning per dygn som enheten är uthyrd. Här meddelar man driftbolaget året innan nästkommande år när man själv önskar nyttja bostadsrätten det kommande året. Inga restriktioner kring specifika veckor finns.

För de kunder som vill, kan även ett Avtal om hyresgaranti och tillfällig ersättning tecknas. Du som ägare får då en garantiersättning på 6,500 kr/mån t.o.m. 2021-08-31. Efter detta gäller nya villkor baserat på förhandling mellan ägarna och driften. Som ägare har du rätt att nyttja bostadsrätten 3 veckor per år med vissa restriktioner kring perioder.

För mer information och samtliga villkor i uthyrnings- och garantiavtal vänligen kontakta mäklaren.

---

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk plan samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Bilder

20190630_183341

6017903-1-70

6017903-1-69

6017903-1-59

20190630_183725

6017903-1-22

mobbild 3

6017903-1-4

6017903-1-10

6017903-1-15

6017903-1-19

6017903-1-21

6017903-1-18

6017903-1-24

20190630_183924

20190630_183657

Karta

Karta

Sälj med nr 1


Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Blocket bostad
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Eminenta
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep