Skummeslövsstrand - Laholm

Stora Strandvägen 3

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättsfritidshus
Boarea:
25,5  kvm
Antal rum:
1 rum
Våning:
1 av 2, hiss finns
Byggår:
2013
Avgift:
3 301 kr/mån
Pris:
895 000 kr, utgångspris
 • Vackert, havsnära läge
 • Juridisk person tillåten som köpare
 • Fritidsboende med intäkt
 • Ca 5 km till Båstad

150 m till havet, företag också tillåtna att köpa, uthyrningsmöjlighet.

150 m till havet, företag också tillåtna att köpa, uthyrningsmöjlighet. Unik möjlighet att köpa en bostadsrätt/fritidsboende vid en av Sveriges längsta sandstränder i vackra Skummesslövsstrand, strax utanför populära Båstad. Här har du möjlighet att ha ett härligt semesterboende precis vid havet samtidigt som bostadsrätten hyrs ut för hotellanvändning när du inte är där. Du erhåller en procentuell avkastning av logiintäkterna. Föreningen har en uteplats i direkt anslutning till bostadsrätten så det är bara att öppna dörren och gå ut och sätta sig. Gräset vid uteplatsen sköts av föreningen vilket innebär att detta fritidsboende är ytterst lättskött. Bostadsrätten ligger på våning 1 av 2 och inrymmer sovdel, installerat pentry/kök (år 2018), sittmöbler samt helkaklat badrum. Alla möbler ingår i köpet. Välkommen att trivas!.

Bilder

Planritning

Planskiss

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Klinkergolv och målade väggar.

RUM med mindre KÖK
Rummet inrymmer dubbelsäng, skrivbord, fåtölj samt bord och stol. Nyinstallerat mindre kök med integrerad kyl, spishäll med 2 zoner, fläkt, diskho samt skåp och lådor till förvaring. Ljusgråa luckor och arbetsbänk i laminat. Stort fönster för ljusinsläpp och dörr som leder ut till uteplatsen. Parkettgolv och målade, ljusa väggar.

BADRUM
Till höger från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch och golvvärme. Handfat med spegel på väggen ovan, dusch med skjutdörrar, handdukstork och wc. Vädringsfönster. Kakel i vitt och grått på väggarna och grått klinkergolv.

Fakta

Typ:
Fritidshus.
Våningsplan:
Våningsplan 1 av 2, hiss finns.
Storlek:
1 rum. Boarea 25,5 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Upplåten mark:
Det är oklart med vilken rätt uteplatsen/marken nyttjas.
Byggnad:
Byggnadsår: 2013. Bergvärme, luftvärmepump och direktverkande el.
Självdrag och frånluftsventilation.
Energideklaration: Energiklass F. Energiprestanda, primärenergital 95 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2018-05-30.
.
Uteplats:
Uteplats: I anslutning till bostadsrätten. Föreningen sköter klippning av gräsmatta.
Bilplats:
Gemensam parkering för hotellets gäster.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
895 000 kr, utgångspris.
Avgift:
3 301 kr/mån.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,053%. Andelstal enligt ekonomisk plan: 0,053%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 345 kr/mån Elkostnaden faktureras i form av ett schablonbelopp om 345 kr/mån. Kostnad för försäkring tillkommer.
Pantsättning:
Fritidshuset är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1190 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Strandbukten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Brf Strandbukten är belägen i Skummeslöv, Laholms kommun. Brf Strandbukten består av 16 st bostadsrätter varav 12 st bostadsrätter är belägna i en separat fastighet från 2013. I föreningen finns det parkeringsplatser som kan nyttjas vid besök.
Avgiftsförändringar: Det diskuteras en höjning av månadsavgifterna med 2% from årsskiftet men styrelsen har ej beslutat om detta ännu.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Övrigt

HOTELL STRANDPENSIONATET
I anslutning till Skummeslövsstrand som är en av Sveriges längsta sandstränder, ligger Strandpensionatet med en receptionsbyggnad, två mindre byggnader/bostadsrätter, samt en separat hotellbyggnad som byggdes 2013. År 2018 installerades kök i samtliga bostadsrätter. I anslutning av alla bostadsrätter på nedre plan i hotelldelen finns en uteplats. Bostadsrätterna på övre plan har stora härliga fönster och de mot havet har en fin havsutsikt.

RESTAURANG
Restaurangbyggnaden från 1935 är på ca 230 m2 och har plats för ca 80 sittande gäster. Stor uteservering med plats för ytterligare gäster som vill avnjuta mat/dryck i en skön och trevlig miljö.

ERSÄTTNING OCH EGET NYTTJANDE
Överlåtelsen är villkorad av att köparen också ingår ett Uthyrningsavtal med Hotell Strandpensionatet AB, som kommer att hantera samtliga bokningar, nyckelutlämningar, städning etc. Här erhåller du en procentuell ersättning på 65% av logi-intäkten på rummet.

För de kunder som vill, kan även ett Avtal om hyresgaranti med månatlig garanterad ersättning tecknas. Ersättningen är 6500 kr i månaden. Detta avtal gäller som längst fram till 2021-08-31. Därefter går det över till procentuell ersättning.

För mer information och samtliga villkor i uthyrnings- och garantiavtal vänligen kontakta mäklaren.

SKUMMESLÖVSSTRAND
Skummeslövsstrand har ca 1500 invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand, endast ca 10 minuter från populära Båstad. Från början var Skummeslöv endast en semesterort men fler och fler väljer att bo här permanent. Orten är belägen vid en av Sveriges längsta sandstränder vilket har bidragit till att Skummeslövsstrand blivit en attraktiv badort. Det finns också en 150 meter lång nybyggd brygga som sträcker sig ut från den breda sandstranden. Här finns Skummeslövs Tennisklubb som är en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor och som är öppen för alla. I Skummeslöv finns all tänkbar service såsom mataffärer, restauranger, vårdcentral, förskola, skola och äldreomsorg. Goda rekreationsmöjligheter med havsbad, minigolf, golfbana och en tempererad utomhusbassäng.

BÅSTAD
Populära semesterorten Båstad finns på nära avstånd, ca 15 minuters cykelväg, 5 min bilväg. Hit kommer många turister under året och då är det både tennisveckan och seglarveckan som lockar men även närheten till vacker natur, fina golfbanor samt cykel- och vandringsleder. Här finns aktiviteter för både stora och små året runt.

---

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk förvaltare, ekonomisk plan samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep