Skummeslövsstrand - Laholm

Stora Strandvägen 3

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättsfritidshus
Boarea:
26  kvm
Antal rum:
1 rum
Våning:
2 av 2, hiss finns
Byggår:
2013
Avgift:
2 077 kr/mån
Pris:
895 000 kr, utgångspris

Fritidsboende med havsutsikt och uthyrningsmöjlighet

Nu finns det tillfälle att förvärva en bostadsrätt med havsutsikt i ett lägenhetshotell vid vackra Skummesslövsstrand, strax norr om Båstad.

Företag (Juridisk person) tillåtet som köpare.

Läget är fantastiskt med endast ca 150 m ner till havet och en av Sveriges längsta sandstränder. Bostadsrätten ligger på våning 2 av 2 med hiss och inrymmer både sovdel, nyinstallerat mindre kök, möbler samt eget badrum. I en fåtölj kan du sitta och njuta av havet som du ser från fönstret. Parkettgolv i rummet och klinkergolv i hall samt vitmålade väggar. Helkaklat badrum med dusch. Stora fina fönster med havsutsikt. Bygglovsansökan för balkong är inlämnad. Alla möbler och interiör ingår i köpet.

Båstad
Populära semesterorten Båstad finns på nära avstånd, ca 15 minuters cykelväg. Hit kommer många turister under året och man beräknar att man har omkring 300 000 gästnätter/år (kommersiella boenden räknat). Endast under juli månad räknar man att man har ca 72 000 gästnätter och då är det både tennisveckan och seglarveckan som lockar men även närheten till vacker natur, fina golfbanor samt cykel- och vandringsleder. Här finns aktiviteter för både stora och små året runt. För mer information om Båstads fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Turistguide Båstad 2018" till vänster i annonsen.

Skummeslövsstrand
Skummeslövsstrand har ca 1030 invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand, endast ca 10 minuter från populära Båstad. Från början var Skummeslöv endast en semesterort men fler och fler väljer att bo här permanent. Orten är belägen vid en av Sveriges längsta sandstränder vilket har bidragit till att Skummeslövsstrand blivit en attraktiv badort. Här finns även Skummeslövs Tennisklubb som är en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor och som är öppen för alla. I Skummeslöv finns all tänkbar service såsom mataffärer, restauranger, vårdcentral, förskola, skola och äldreomsorg. Goda rekreationsmöjligheter med havsbad, minigolf, golfbana och en tempererad utomhusbassäng. Nyligen har dess utom det första spadtaget gjorts för den 150 meter långa bryggan som ska byggas ut från stranden. Beräknas vara klar lagom till sommaren år 2020.

Sälj med nr 1

Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Klinkergolv och målade väggar.

BADRUM
Till höger från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch. Handfat med spegel på väggen ovan, dusch med skjutdörrar, handdukstork och wc. Vädringsfönster. Kakel i vitt och grått på väggarna och grått klinkergolv.

RUM med mindre KÖK
Rummet inrymmer dubbelsäng, sittdel samt bord och stol. Nyinstallerat mindre kök med integrerad kyl, spishäll med 2 zooner, fläkt, diskho samt skåp och lådor till förvaring. Ljusgråa luckor och arbetsbänk i laminat. Stora fönster med havsutsikt släpper in ljus. Parkettgolv och målade väggar.

Fakta

Typ:
Fritidshus.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 2, hiss finns.
Storlek:
1 rum. Boarea 26 m². Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2013. Bergvärme, luftvärmepump och direktverkande el. Självdrag och frånluftsventilation. Energideklaration: Energiklass F. Status: Energideklaration är utförd. Datum: 2018-05-30.
Bilplats:
Parkeringsmöjligheter finns.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
895 000 kr, utgångspris.
Avgift:
2 077 kr/mån.
Andelstal:
Andelstal enligt ekonomisk plan: 0,053%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 250 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 250 kr
Kostnaderna varierar beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Pantsättning:
Fritidshuset är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Strandbukten. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Brf Strandbukten är belägen i Skummeslöv, Laholms kommun. Brf Strandbukten består av 16 st bostadsrätter varav 12 st bostadsrätter är belägna i en separat fastighet från 2013. I föreningen finns det parkeringsplatser som kan nyttjas vid besök.
Avgiftsförändringar: Det diskuteras en höjning av månadsavgifterna med 2% from årsskiftet men styrelsen har ej beslutat om detta ännu.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.

Övrigt

HOTELL STRANDPENSIONATET
I anslutning till Skummeslövsstrand som är en av Sveriges längsta sandstränder, ligger Hotellet med en receptionsbyggnad, två mindre byggnader/bostadsrätter, samt en hotellbyggnad som byggdes 2013. År 2018 installerades kök i samtliga bostadsrätter. I anslutning av alla bostadsrätter på nedre plan finns en uteplats. Bostadsrätterna på övre plan har stora härliga fönster och de mot havet har en fin havsutsikt. Bygglovsansökan för balkongbyggnation för lägenheterna på övre plan har lämnats in. Under 2017 hade hotellet en omsättning på ca 7 miljoner kr.

RESTAURANG
Restaurangbyggnaden från 1935 är på ca 230 m2 och har plats för ca 80 sittande gäster. Stor uteservering med plats för ytterligare gäster som vill avnjuta mat/dryck i en skön och trevlig miljö.

ERSÄTTNING OCH EGET NYTTJANDE
Överlåtelsen är villkorad av att köparen också ingår ett Uthyrningsavtal med Hotell Strandpensionatet AB, som kommer att hantera samtliga bokningar, nyckelutlämningar, städning etc. Här erhåller du en procentuell ersättning på 65% av logi-intäkten på rummet.

För de kunder som vill, kan även ett Avtal om hyresgaranti med månatlig garanterad ersättning tecknas. Ersättningen är 6500 kr i månaden.

För mer information och samtliga villkor i uthyrnings- och garantiavtal vänligen kontakta mäklaren.

---

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk förvaltare, ekonomisk plan samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Bilder

20190821_124742

IMG_13081

20190821_124810

6017903-1-29

IMG_7921

Fasadbild med pil till 24an

20190821_133036

IMG_7945

6017903-1-19

6017903-1-4

6017903-1-10

6017903-1-15

6017903-1-24

6017903-1-18

20190630_183657

Planritning

Planritning 23

Karta

Karta

Sälj med nr 1


Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Blocket bostad
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Eminenta
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep