Laholm - Båstad

Stationsterrassen 10

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
20  kvm
Antal rum:
1 rum
Våning:
2 av 3
Byggår:
1930/1980
Avgift:
1 698 kr/mån
Pris:
550 000 kr, utgångspris
 • Lättskött fritidsboende
 • Nära hav och strand
 • Låg avgift
 • Uthyrningsintäkt
 • Beläget i populära Båstad

Mysig bostadsrätt med möjlighet till avkastning

Unik möjlighet att köpa ett mysigt fritidsboende nära havet med gott om förvaring och stor balkong. Samtidigt har du möjlighet att tjäna pengar på den när du inte är på plats. Mer lättskött än såhär blir det inte! Man kan också köpa som företag.

Bostadsrätten är del av ett hotell och här finns det personal på plats i reception och restaurang som tar hand om all uthyrning av hotellet och din bostadsrätt när du inte själv är där.

Av den hyra (exklusive moms) som bolaget uppbär från respektive hyresgäst som avser logihyra är du som ägare berättigad till 50% på den del av hyran som är logi. Dessutom är det låg avgift vilket gör att du får mer pengar över till annat. Detta är perfekt för dig som vill ha en lättskött semesterbostad med närhet till strand och hav samt trevliga event som ex tennisveckan och seglarveckan i Båstad. Här på Stationsterassen har du nära till centrum men du kan ändå njuta av lugnet då du inte befinner dig "mitt i smeten". Då det är endast ca 500 m till havet så tar du dig enkelt dit, ca 2 minuter med cykel, ca 6 min promenad. De flesta möbler och interiör ingår.

Under 2019 uppgick intäkterna för bostadsrätten till 41.767 kr innan betald avgift till föreningen.

Under 2018 uppgick intäkterna för bostadsrätten till 47.395 kr innan betald avgift till föreningen.

BÅSTAD
Här har du ett fritidsboende i populära semesterorten Båstad. Hit kommer många turister under året och man beräknar att man har omkring 300 000 gästnätter/år (kommersiella boenden räknat). Endast under juli månad räknar man att man har ca 72 000 gästnätter och då är det både tennisveckan och seglarveckan som lockar men även närheten till vacker natur, fina golfbanor samt cykel- och vandringsleder. Här finns aktiviteter för både stora och små året runt. För mer information om Båstads fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Turistguide Båstad 2019" i annonsen.

ERSÄTTNING OCH EGET NYTTJANDE
Överlåtelsen är villkorad av att köparen också ingår ett Uthyrningsavtal med pensionat Enehall, som kommer att hantera samtliga bokningar, nyckelutlämningar, städning etc. Här erhåller du en procentuell ersättning på 50% av logi-intäkten på rummet. Kontakta mäklaren för mer information.

---

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, förening, ekonomisk plan, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Bilder

Planritning

Planskiss

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

Bostadsrätten ligger i huvudbyggnaden där även reception och restaurang finns. Man finner bostadsrätten på våning 2 och den inrymmer sovdel, möbler, hall med gott om förvaring samt eget badrum med större fönster och dusch. Parkettgolv i rummet och hall samt ljusa målade väggar. Det erbjuds dessutom en balkong med gott om plats för både utemöbler samt blommor. De flesta möbler och interiör ingår i köpet.

Fakta

Beteckning:
Båstad hemmet 2 och Båstad hemmet 7.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2 av 3, ej hiss.
Storlek:
1 rum. Boarea 20 m².
Byggnad:
Byggnadsår: 1930/1980. Byggnad 1 är byggd år 1930 och byggnad 2 är byggd år 1980.
Energideklaration: Energiklass G. Energiprestanda, primärenergital 159 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2018-03-12.
Övriga utrymmen: Bastu, restaurang, reception och konferensrum finns i huvudbyggnaden.
Tvättstuga i huvudbyggnadens källare kan nyttjas av bostadsrättsinnehavarna.
Bilplats:
Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till pensionatet.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Pris:
550 000 kr, utgångspris.
Avgift:
1 698 kr/mån. Grundutbud Tv och Wifi ingår i avgiften.
Andelstal:
Andelstal 3,90 % enligt ekonomisk plan.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 375 kr/mån Det tas ut en schablonavgift för el om 375 kr.
Hemförsäkring med bostadsrättsförsäkring tillkommer och tecknas separat.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1183 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Vänner i Båstad. Föreningen är ej ett privatbostadsföretag (oäkta).
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Båstad Hemmet 2 och Båstad Hemmet 7 vilka består av 44 bostadsrätter. Byggnaden är fullvärdesförsäkrad.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare.
Utförda renoveringar: Uppfräschning /renovering av fasader.
Övriga utrymmen: Bastu, restaurang, reception och konferensrum finns i huvudbyggnaden.
Tvättstuga i huvudbyggnadens källare kan nyttjas av bostadsrättsinnehavarna.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Vi använder budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep