SÅLD

Centrum - Göteborg

Östra Hamngatan 3

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
58,5  kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1875
Avgift:
1 907 kr/mån
 • Bo mitt i Göteborg City
 • Ca 100 m till Sveriges största shoppingcenter
 • Ca 200 m till färjan Älvsnabben
 • Ca 11 min med Älvsnabben till Lindholmen
 • Ca 400 m till Centralstationen
 • Låg månadsavgift, ca 391 kr/kvm/år
 • Sovrum med plats för dubbelsäng
 • Ca 5 kvm loft till extra förvaring
 • Förråd i källaren
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725-601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Ljus tvåa i exklusiva Hasselbladska Huset i City nära vattnet

EN BOSTAD MED HISTORIA
Det vackra hörnhuset Hasselbladska huset på Östra Hamngatan 3 är ett av stadens mer välkända byggnader. Fritz Victor (Vicke) Hasselblad, född 8 mars 1906 i Göteborg var en svensk industriledare, kamerakonstruktör och ornitolog. Han var grundare av och verkställande direktör för Victor Hasselblad AB som blivit världsberömt genom tillverkning av kameran Hasselblad. Under 1900-talet var Hasselbladska huset kontor och bostäder för Hasselblads kameraverksamhet. Fastigheten ritades av arkitekt AC Petersson och detta var ett av hans första byggnader i staden. Han skulle komma att bli mycket känd, bland annat som SJ:s huvudarkitekt och som skapare av flera sekelskifteshus i Vasastaden och Lorensberg. Under 2007-2008 byggdes huset om till 24 exklusiva lägenheter och man gjorde en omsorgsfull renovering och grundförstärkning. Husets fasad, trapphus och ett flertal av bostäderna är nu i originalskick. Renoveringen leddes av byggnadsantikvarien Victoria Ask och arkitekten Johan Casselbrant. Genom att lyckas återskapa den forna glansen och ta vara på husets detaljer har ombyggnationen väckt mycket uppmärksamhet. Läget intill Göteborgsoperan och den absoluta närheten till hela innerstaden är unikt och några minuters promenad söderut tar dig till Göteborgs paradgata, Avenyn.

NÄROMRÅDET
På Östra Hamngatan bor du mitt i City och tar enkelt del av ett stort utbud av butiker, restauranger, cafeér, kultur och service. Ca 100 meter till Sveriges största shoppingcenter sett till omsättning och antalet besökare (Wikipedia). Runt hörnet finns Nordic Wellness Exclusive som har gym, tre gruppträningssalar och relaxavdelning med bastu och jacuzzi. Ta en kort promenad ner till vattnet, bryggorna och Göteborgs småbåtshamn och njut av en stund i solen på någon av uteserveringarna. Här kan du åka färjan Älvsnabben till bla Stenpiren, Lindholmen (Ca 10 minuter restid) och Eriksberg . Vid Stenpiren finns nyöppnade Mr Cake med sina fantastiska bakverk och fika. Till Centralstationen är det en kort promenad om ca 400 meter.

Sälj med nr 1

Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

Välplanerad tvåa med öppen planlösning och stora fönsterpartier som gör lägenheten ljus och luftig. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Badrum med värmegolv, tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaringsplats i skjutdörrsgarderober i sovrummet och ett loft om ca 5 kvm i anslutning till hallen. Externt förråd finns i källaren.

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Klinkergolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och högt i tak. Den öppna planlösning med köket ger utrymme för stora sällskap att umgås tillsammans. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

KÖK
Modernt helintegrerat kök i anslutning till vardagsrummet. Vit köksinredning från Binova med många skåp och lådor till förvaring. Vitvaror från Gaggenau med inbyggd kyl och frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, mikrovågsugn och ugn. Stor matplats vid fönster. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM
Stort ljust sovrum med gott om plats plats för dubbelsäng och skrivbord. Snygg och praktisk skjutdörrsgarderob med vita glasade dörrar. Ovanför skjutdörrsgarderoben finns inbyggda skåp till extra förvaring. Ekparkettgolv och ljusa väggar.

BADRUM med GOLVVÄRME
Stort och rymligt badrum med fönster. Dusch med vikbara glasade duschväggar. Vägghängd Wc. Tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning ovanför. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Ljust kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme.

LOFT ca 5 kvm
Ovanför badrummet finns ett loft om ca 5 kvm som erbjuder plats till extra förvaring.

Fakta

Beteckning:
Flerbostadshus.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 4, hiss finns.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 58,5 m². Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1875. Energideklaration: Energiprestanda 113 kWh/m² år. Status: Energideklaration är utförd. Datum: 2012-11-05.
Bilplats:
Det finns 5 parkeringsplatser i garaget. Ingen kö enligt styrelsen 2019-07-20. Större lägenheter har förtur mot mindre.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Avgift:
1 907 kr/mån. Bredband 100/100 och TV-paket "lagom" från Telia.
Andelstal:
Andel i föreningen: 3,1972%. Kapitalandelstal 3,074223%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 33 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: bostadsrättstillägg 33 kr
Kostnaderna varierar beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt. Hemförsäkring och hushållsel tillkommer efter egen förbrukning. I nuvarande hushåll är hushållselen ca 400 kr/mån och hemförsäkring ca 400 kr/mån.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Hasselbladska Huset. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Nordstan 33:4 och består av 1 bostadshus. Föreningen har 24 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler. Huset inrymmer också 5 parkeringsplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Total bostadsyta är 2 276 kvm och lokalarean 759 kvm. De betydande intäkterna från lokalytan gör att årsavgifterna kan hållas på en mycket låg nivå.
Avgiftsförändringar: Inga beslutade avgiftsändringar enligt info från styrelsen 2019-07-20.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig till 2035 och under 2019 kommer renovering och målning av fönster att fortsätta. Mer information finns i årsredovisningen.

Området

På Östra Hamngatan bor du mitt i City och tar enkelt del av ett stort utbud av butiker, restauranger, cafeér, kultur och service. Runt hörnet finns Nordic Wellness Exclusive som har gym, tre gruppträningssalar och relaxavdelning med bastu och jacuzzi. Ta en kort promenad ner till vattnet, bryggorna och Göteborgs småbåtshamn och njut av en stund i solen på någon av uteserveringarna. Här kan du åka färjan Älvsnabben till bla Stenpiren, Lindholmen, och Eriksberg . Vid Stenpiren finns nyöppnade Mr Cake med sina fantastiska bakverk och fika.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Bilder

6029514-24

Göteborgs Gästhamn

6029514-15

6029514-14

6029514-19

6029514-11

6029514-12

6029514-10

6029514-1_Vinod

6029514-21

6029514-4

6029514-3

extra

6029514-6

extra

6029514-8_extra

Port2

6029514-22

Porten

Nordic Wellnes

Nära

Mot lilla Bommen

Mot Operan

Kajen

Älvsnabben

Kajskjul8

Stenpiren resecentrum

Playa Skeppsbron

MrCake2

MrCake3

Kyrkan

Kanalen

Brunnsparken

Karta

Karta

Sälj med nr 1


Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Blocket bostad
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Eminenta
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep