Mölndalsvägen 89 D

SÖDRA CENTRUM - Elisedal - Göteborg

Mölndalsvägen 89 D

Visning
 • Kontakta mäklaren för visning.

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
50  kvm
Biarea:
5 kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
2018
Avgift:
3 120 kr/mån
Pris:
2 895 000 kr, utgångspris
 • Öppen social planlösning
 • Kök med mycket förvaringsmöjligheter
 • Sovrum med plats för dubbelsäng
 • Badrum med kombimaskin (tvätt/tork)
 • Klädkammare i anslutning till sovrum
 • Skjutdörrsgarderober i hallen
 • Inglasad balkong om ca 5 kvm
 • Förråd precis utanför dörren
 • Närhet till buss och spårvagn
 • Nära Willys, ICA och Nordic Wellnes
Camilla Christander
Ansvarig mäklare
Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Öppen planlösning och inglasad balkong!

Välplanerad tvåa med öppen social planlösning mellan kök och vardagsrum och en mysig inglasad balkong. Ljus parkett är genomgående för hela bostaden tillsammans med de vitmålade väggarna. Även köket går i vitt med stilrena köksluckor från Marbodal och vitvaror i rostfritt bestående av kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin, mikrovågsugn och fläkt. Plats för soffgrupp och matsalsbord på rymliga sällskapsytor. Sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns goda förvaringsmöjligheter i klädkammare. Även hallen erbjuder praktisk förvaring i rymliga garderober med skjutdörrar. Det kaklade badrummet har alla bekvämligheter som kan tänkas behövas så som kombinerad tvättmaskin och torktumlare, dusch, inbyggda spotlights, wc, handfatskommod och handdukstork.

Lägenheten har ett centralt läge med närhet till både grönområden och stadspuls. Gångavstånd till mataffärer så som Willys och ICA Maxi, gym och kommunikationer. Några minuter med spårvagn nås Korsvägen och Göteborgs innerstad med all service du kan tänkas behöva. Nära till evenemangsstråket med Världskulturmuseet, Universeum, Liseberg och Scandinavium samt massor av trevliga små restauranger på kort avstånd.

Bilder
12398534_20-328-16_photo_web

6040707_1_30

12590670_1-312-5_2D_web

6040707_1_29

12000692_20-328-16_photo_web

Willys ny

Nordic Wellnes ny

Planritning
12590670_1-312-5_2D_web

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
I hallen finns goda förvaringsmöjligheter i garderob bakom skjutdörrar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en ljus parkett som är genomgående för hela bostaden. Det finns även ett förråd som hör till lägenheten precis utanför ytterdörren.

KÖK och MATPLATS
Stilrent kök från Marbodal med vita skåpluckor och vitvaror i rostfritt bestående av kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin, mikrovågsugn och fläkt. Plats för matbord med stolar.

VARDAGSRUM
Socialt och rymligt tack vare den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger en ljus parkett. De stora fönstren släpper in rikligt med ljus

SOVRUM
Sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även här är det gott om förvaringsmöjligheter i klädkammaren. Från sovrummet kommer du ut på den mysiga inglasade balkongen.

KLÄDKAMMARE
Stor klädkammare i anslutning till sovrummet.

BADRUM
Badrummet har de bekvämligheter som kan tänkas behövas så som kombinerad tvättmaskin och torktumlare, dusch, inbyggda spotlights, wc, handfatskommod och handdukstork. Vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet.

INGLASAD BALKONG
Mysig inglasad balkong med plats för möbler och blommor.

Fakta

Beteckning:
Mölndalsvägen 89 A - E.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 3, hiss finns.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 50 kvm, biarea 5 kvm. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningens ekonomiska förvaltare. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Övriga utrymmen:
Förråd och inglasad balkong.
Byggnad:
Byggnadsår: 2018.
Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 61 kWh/kvm år. Energiprestanda, primärenergital 72 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2019-08-21.
Balkong:
Inglasad balkong om ca 5 kvm med plats för utemöbler och blommor.
TV- och internetanslutning:
Föreningen har tecknat ett förmånligt avtal med Telia om tjänster för bredband, TV och telefoni - Telia Triple Play. Grundutbud på TV kanaler och bredband ingår i den obligatoriska avgiften 220 kr/mån. En digitalbox per lägenhet för TV ingår och ska vara kvar i lägenheten vid flytt. Bostadsrättshavaren tecknar avtal med Telia som kan kontaktas på telefon 90 200.
Bilplats:
Garage. Har separat kö.
Föreningen har 30 garageplatser som nås med hiss direkt ifrån trapphusen. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 300 kr/månad och 1650 kr/månad för elbilsplats. Föreningen förfogar dessutom över 2 MC-platser i garaget. Plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/månad. Det finns även 5 cykelförråd för uthyrning till en kostnad om ca 70 kr/månad. I dagsläget är det ingen kö till garageplatserna.

Ekonomi

Pris:
2 895 000 kr, utgångspris.
Avgift:
3 120 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten.
Andelstal:
Andel av insats: 1,44368 %. Andel av årsavgift: 1,38972 %.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 743 622 kr. Föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadsrättens andel av årsavgift. Beräkningen är gjord med föreningens årsredovisning som underlag.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 670 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 150 kr, obligatoriskt tillägg avseende bredband, tv och telefon 220 kr och varmvatten efter egen förbrukning 300 kr.
Hushållsel efter egen förbrukning tillkommer och är i nuvarande hushåll ca 300 kr/mån. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1313 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Södra Nova. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
I Brf Södra Nova finns 63 lägenheter upplånas med bostadsrätt och 3 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adressen Mölndalsvägen 89 A-E. Huset färdigställdes 2018. I föreningen finns cykel- & barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd.
Beslutad avgiftshöjning är 15 % från 1 januari 2024.

Föreningens hemsida: https://sodra-nova.smartbrf.se/
Föreningens e-postadress: brfsodranova@gmail.com.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Markägare: Föreningen äger marken.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Nyproducerade bostäder är ofta belägna i expansiva områden, vilket innebär att omgivningarna kring föreningens fastighet och de blivande bostadsrätterna kan komma att förändras. Förvärvare av en nyproducerad bostadsrätt rekommenderas därför att kontakta kommunen för vidare information om det finns byggplaner för intilliggande fastigheter.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta