Kvarnbyvallen 19
Kommande

Kvarnbyvallen - Mölndal

Kvarnbyvallen 19

Visning
  • Kontakta mäklaren för visning.

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
79  kvm
Antal rum:
3 rum
Byggår:
2017
Avgift:
4 456 kr/mån
  • Inglasad balkong i fint läge
  • Uteplats med rum för möbler och blommor.
  • Badrum med tvättmaskin & torktumlare
  • Klädkammare & Skjutdörrsgarderober
  • Stort förråd i källaren
  • Extra förråd i föreningen för uthyrning
  • Parkering för uthyrning i föreningen
  • Nära Mölndalsbro och Centrum
  • En cykeltur från natur, bad och kommunikationer
Camilla Christander
Ansvarig mäklare
Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Ljus välplanerad 3:a med inglasad balkong och uteplats

Ljus och välplanerad 3:a. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar sociala ytor och de många fönstren ger en luftig atmosfär. Köket är ljust och har mycket plats till förvaring i lådor och skåp. Matplats för 6-8 personer vid fönster och utgång till balkongen med fint läge. Det stora sovrummet rymmer dubbelsäng med sängbord och har en hel vägg med skjutdörrsgarderober. Det andra sovrummet har plats för säng och skrivbord. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Utöver lägenhetens härliga balkong finns en stor uteplats. Lägenheten har bra förvaring med skjutdörrsgarderober, klädkammare och externt förråd i källaren.

Det populära bostadsområdet Kvarnbyvallen har bekvämt avstånd till det mesta. Härifrån kan du enkelt med hissen Kråkfoten ta dig ner till Störtfjällsgatan och på en kort promenad nås knutpunkten Mölndals bro och Mölndals Centrum samt Mölndals galleria. Till Göteborg centrum tar du dig enkelt med buss eller spårvagn från Mölndals Bro och med pendeltåget åker du smidigt både till Kungsbacka och till Göteborg C. En cykeltur från bostaden finns natursköna Stensjön med badstrand, minigolf och kanotklubb

Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Camilla Christander för förhandsvisning!
Tel: 0725-60 11 33 E-post: camilla@christander.se.

Bilder
Kök2

Kök1

Digitalt visitkort nytt foto

11505281_2-328-16_photo_web

Lekplats

357761_03

318357-51

11992404_3-178-16_photo_web

16c1b2e0-cb4f-11eb-8679-9dda8f8ceb0e

6100960_0007

6100960_0028

Stensjön

6100960_017

6100960_014

6100960_005_MS

Planritning
12381680_1-312-5_2D_web

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Fakta

Beteckning:
Kvarnbyvallen 17-19.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 79 kvm. Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Upplåten mark:
Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten).
Byggnad:
Byggnadsår: 2017. Fjärrvärme.
Energideklaration: Energiklass B. Specifik energiprestanda 63 kWh/kvm år. Energiprestanda, primärenergital 56 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2022-01-31.
Övriga utrymmen: Cykelrum med spolplats, barnvagnsrum, styrelserum, källarförråd och miljörum för sopsortering. Det finns extra förråd för uthyrning med separat kö.
Balkong:
Balkong: Inglasad balkong i fint läge med plats för utemöbler och blommor.
Uteplats:
Uteplats: Stor uteplats med rum för utemöbler och blommor.
TV- och internetanslutning:
Telia Triple Play - bredband, TV och fast telefoni.
Bilplats:
Föreningen har 69 parkeringsplatser som går att hyra för 500 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Föreningen planerar att installera laddstolpar och arbetar med att besluta hur många samt vilken leverantör som ska anlitas.

Ekonomi

Avgift:
4 456 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten tillkommer efter egen förbrukning.
Andelstal:
Andel i föreningen är 1,3804. Andel av årsavgift är 0,013804.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 781 701 kr. Föreningens räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel multiplicerat med bostadsrättens andel av årsavgift. Beräkningen är gjord med föreningens årsredovisning som underlag.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 682 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 147 kr, varmvatten efter egen förbrukning 298 kr, obligatorisk avgift telia triple play - bredband, tv och fast telefoni 220 kr och administrationskostnad för mätning av varmvattenförbrukning 17 kr.
Kostnad för hushållsel tillkommer efter egen förbrukning. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 525 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1313 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Podium. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Brf Podium består av två bostadshus med 80 st lägenheter fördelat på 1-5 rum. Föreningen registrerades 2015 och förvärvade 2016 fastigheten Störtfjället 24. Fastigheten bebyggdes 2016-2017 och den totala lägenhetsytan är 5 531 kvm. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av allabrf.se. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av JM AB. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Störtfjället. Föreningens andel är 25 procent. Samfälligheten förvaltar sju gemensamhetsanläggningar med bl.a. vägar, parkeringar, trädgård och hiss. Mer information samt eventuella gemensamhetsanläggningar, servitut mm finns i årsredovisningen. Föreningen jobbar för närvarande mot att bli en rökfri förening med förhoppning att i framtiden kunna ändra stadgarna till att inte tillåta rökning i lägenheter, på balkonger/uteplatser och vid ingångarna. Föreningen undersöker också möjligheterna till installation av solceller på taket.

Föreningens e-postadress: brfpodium@outlook.com
Föreningens hemsida: https://www.allabrf.se/brf-podium-molndal/info_bilder.
Markägare: Föreningen äger marken.

Övriga utrymmen: Cykelrum med spolplats, barnvagnsrum, styrelserum, källarförråd och miljörum för sopsortering. Det finns extra förråd för uthyrning med separat kö.

Området

Det populära bostadsområdet Kvarnbyvallen har bekvämt avstånd till det mesta. Härifrån kan du enkelt med hissen Kråkfoten ta dig ner till Störtfjällsgatan och på en kort promenad nås knutpunkten Mölndals bro och Mölndals Centrum samt Mölndals galleria. Till Göteborg centrum tar du dig enkelt med buss eller spårvagn från Mölndals Bro och med pendeltåget åker du smidigt både till Kungsbacka och till Göteborg C. En cykeltur från bostaden finns natursköna Stensjön med badstrand, minigolf och kanotklubb.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Mölndal är en expansiv kommun vilket innebär att omgivningarna kring föreningens fastighet kan komma att förändras. Förvärvare av en bostadsrätt rekommenderas därför att kontakta kommunen för vidare information om det finns byggplaner för intilliggande fastigheter.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta