Kommande

Kvarnbyvallen - Mölndal

Kvarnbyvallen 15

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
95  kvm
Antal rum:
3 rum
Byggår:
2017
Avgift:
4 674 kr/mån
 • Stor Inglasad balkong
 • Går att göra till 4 rok
 • Två badrum
 • Klädkammare & Skjutdörrsgarderober
 • Förråd i källaren
 • En cykeltur från natur, bad och kommunikationer
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Ljus välplanerad trea med inglasad balkong på populära Kvarnbyvallen

Ljus och välplanerad 3:a som kan göras till en 4:a för familjen som vill ha 3 sovrum. Härlig inglasad balkong i bästa solläge med utsikt över Mölndal. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar sociala ytor och de många fönstren ger en luftig atmosfär. Lägenheten har bra förvaring med skjutdörrsgarderober i det stora sovrummet och hallen samt en separat klädkammare. Två helkaklade badrum varav det ena med tvättmaskin och torktumlare.

Det populära bostadsområdet Kvarnbyvallen har bekvämt avstånd till det mesta. Härifrån kan du enkelt med hissen Kråkfoten ta dig ner till Störtfjällsgatan och på en kort promenad nås knutpunkten Mölndals bro och Mölndals Centrum med den nybyggda gallerian. Till Göteborg centrum tar du dig enkelt med buss eller spårvagn. Med pendeltåget åker du smidigt både till Kungsbacka och till Göteborg C. En cykeltur bort finns natursköna Stensjön med badstrand, minigolf och kanotklubb.

Bilder

Podium 15-11

369099-57

11505281_2-328-17_photo_print

Planritning

11885348_1-312-5_2D_web

11900362_1-312-5_2D_web

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om förvaring i stora skjutdörrsgarderober med ELFA inredning.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med flera fönster gör rummet ljust och luftigt. Här finns gott om plats för både soffgrupp, soffbord och TV-möbel. Rummet går att dela av om man önskar ett tredje sovrum.

KÖK
Toppmodernt kök i anslutning till vardagsrummet. Ljus köksinredning med tyststängande skåp och lådor. En snygg och praktisk köksö erbjuder extra arbetsplats och förvaring. Vitvaror från Siemens med dubbel kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn. Från köket kommer du ut till den inglasade balkongen.

SOVRUM 1
Det största sovrummet erbjuder gott om plats plats för dubbelsäng och sängbord. Längs ena väggen finns garderober med ELFA inredning och skjutdörrar.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum har bra storlek och plats för både säng och skrivbord.

BADRUM 1
Stort och rymligt badrum med badkar. Tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning ovanför. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med bänkskiva ovan samt väggskåp som erbjuder gott om plats till förvaring. Torkställning på vägg i polerat rostfritt stål. Klassiskt vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv.

BADRUM 2
Ljust badrum med dusch. Tvättställ med kommod och spegel med belysning ovanför. Vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare med ELFA inredning.

INGLASAD BALKONG
Från köket kommer du ut på den stora inglasade balkongen i bästa solläge och de stora glaspartierna kan skjutas åt sidorna en varm dag. Balkongen har eluttag och är en plats att njuta av stora delar av året. Utsikten är hänförande både på dagen och kvällen. När mörkret lägger sig syns stadens ljus i fjärran.

Fakta

Beteckning:
Störtfjället 24.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 95 kvm. Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Lägenheten är registrerad som 4 rok i föreningens register. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2017.
Energideklaration: Energiklass C. Specifik energiprestanda 73 kWh/kvm år. Energiprestanda, primärenergital 62 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2021-05-26.
Övriga utrymmen: Cykelrum, barnvagnsrum, styrelserum, källarförråd och miljörum för sopsortering.
Balkong:
Inglasad balkong med utsikt över Mölndal.
TV- och internetanslutning:
Telia Triple Play - bredband, TV och fast telefoni.
Bilplats:
Föreningen har 58 parkeringsplatser utan el som går att hyra för 400 kr/mån och 11 parkeringsplatser med el för 500 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. 1 i kö 2022-01-05.

Ekonomi

Avgift:
4 674 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten tillkommer efter egen förbrukning.
Andelstal:
Andel i föreningen: 1,59260%. Andel av årsavgift: 1,59264%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 523 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 160 kr, obligatoriskt avgift för telia triple play - (bredband, tv och ip-telefoni) 216 kr, administrationskostnad för mätning av varmvattenförbrukning 17 kr och varmvatten efter egen förbrukning 130 kr. Kostnad för hushållsel tillkommer och är i nuvarande hushåll ca 300 kr/mån. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1208 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Podium. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Brf Podium består av två bostadshus med 80 st lägenheter fördelat på 1-5 rum. Föreningen registrerades 2015 och förvärvade 2016 fastigheten Störtfjället 24. Fastigheten bebyggdes 2016-2017 och den totala lägenhetsytan är 5 531 kvm. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av JM AB. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Störtfjället. Föreningens andel är 25 procent. Samfälligheten förvaltar sju gemensamhetsanläggningar med bl.a. vägar, parkeringar, trädgård och hiss. Mer information samt eventuella gemensamhetsanläggningar, servitut mm finns i årsredovisningen. Föreningen jobbar för närvarande mot att bli en rökfri förening med förhoppning att i framtiden kunna ändra stadgarna till att inte tillåta rökning i lägenheter, på balkonger/uteplatser och vid ingångarna.

Föreningens e-postadress: styrelsen@brfpodium.se
Föreningens hemsida: https://varbrf.sbc.se/podium.
Avgiftsförändringar: Inga beslutade avgiftsändringar enligt styrelsen 2022-01-05.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Övriga utrymmen: Cykelrum, barnvagnsrum, styrelserum, källarförråd och miljörum för sopsortering.

Området

Det populära bostadsområdet Kvarnbyvallen har bekvämt avstånd till det mesta. Härifrån kan du enkelt med hissen Kråkfoten ta dig ner till Störtfjällsgatan och på en kort promenad nås knutpunkten Mölndals bro och Mölndals Centrum med den nybyggda gallerian. Till Göteborg centrum tar du dig enkelt på 10-15 minuter med buss eller spårvagnskommunikationer.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep