Kommande

Vasastaden - Göteborg

Karl Gustavsgatan 33

Visning

 • Kontakta mäklaren för visning.

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
46  kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1971
Avgift:
2 793 kr/mån
 • Ljus och välplanerad
 • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
 • Matplats vid stora fönster
 • Skjutdörrsgarderob i hallen
 • Klädkammare
 • Källarförråd
 • Gästlägenhet i föreningen
 • Tvättstuga i samma port
 • Cykelförråd vid entrén
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Smart planerad 2:a med öppen planlösning

Ljus tvåa med välplanerade kvadratmeter och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, Köket erbjuder gott om plats till förvaring och har matplats vid fönster. I vardagsrummet finns gott om plats för soffa, soffbord, TV-bänk. Sovrummet har plats för säng, sängbord, byrå och skrivbord. Smart skjutdörrsgarderob och klädkammare för praktisk förvaring. Helkaklat badrum med klinkergolv.

Här bor du i ett centralt läge med närhet till hela citys utbud av butiker, cafér, restauranger och gym. I föreningen finns tillgång till gästlägenhet, tvättstugor, cykelförråd, källarförråd och garage. En grönskande innergård med boulebana, lekplats, utegrill samt utemöbler.

Bilder

12082950_3-328-16_photo_web

12082950_5-328-16_photo_web

12082950_8-328-16_photo_web

12082950_9-328-16_photo_web

12082950_6-328-16_photo_web

12082950_1-328-16_photo_web

12082950_2-328-16_photo_web

12082950_14-328-16_photo_web

12082950_12-328-16_photo_web

12082950_15-328-16_photo_web

Digitalt visitkort nytt foto

6019992-64

Kungsportsavenyn

Vasabron

Vasabron

Vasaparken staty

Vasaparken

20220701_110827

Trädgårdsföreningen

20220701_110510

Trädgårdsföreningen

Mot lilla Bommen

Småbåtshamnen vid Lilla Bommen

Planritning

12071711_1-312-5_2D_web

Virtuell visning

Sälj med Christander

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande ljus hall med vita väggar och praktiskt grått klinkergolv. En skjutdörrsgarderob och klädkammare erbjuder gott om plats till förvaring.

KÖK
Ljust kök med plats till förvaring i skåp, lådor och hyllor. Kyl och frys från Siemens, integrerad diskmaskin, ugn, glaskeramikhäll med fläkt ovan. Matplats vid fönster i öppen planlösning med vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket och plats för både soffa, soffbord och tv. De stora fönstren och vita väggarna gör rummet ljust och luftigt.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum har plats för både säng, sängbord, byrå och skrivbord.

KÄDKAMMARE
I anslutning till sovrummet finns en praktisk klädkammare.

BADRUM
Helkaklat badrum med dusch och vikbara dörrar, handfatskommod med spegelskåp och belysning ovan. Extra väggskåp för mer förvaringsmöjligheter.

Fakta

Beteckning:
Brf Askungen 1.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 4, hiss finns.
Storlek:
2 rum. Boarea 46 kvm. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningens ekonomiska förvaltare. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1971. Karl Gustavsgatan 29,31,33, Thorilds gatan 3,5,7, Viktoriagatan 30,32,34,36,38,40 och Viktoriagatan 30A samt Föreningsgatan 18A,B,C. Fjärrvärme.
Energideklaration: Energiklass E. Energiprestanda, primärenergital 137 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2015-03-19.
Övriga utrymmen: Föreningen har en innergård med boulebana, grönska, lekplats, utegrill samt utemöbler. Det finns övernattningslägenhet, cykelrum, tvättstugor och soprum.
TV- och internetanslutning:
BREDBAND - Gruppavtal Telenor bredband obligatorisk avgift 135 kr/mån
TV - Via Tele2 har du tillgång till TV via antennuttaget. I gruppavtalet ingår TV Small. Detta går att utöka om så önskas.
Bilplats:
Brf Askungen 1 är 1 % delägare i garagesamfällighetsföreningen Linden. Övriga 99 % innehas av Ivar Kjellberg AB som äger och förvaltar samtliga av garagets parkeringsplatser vilket omfattar garaget under föreningens hus med infart från Thorilds gatan. För information om hyra av parkering se: https://kjellberg.se/parkering/.

Ekonomi

Avgift:
2 793 kr/mån.
Andelstal:
Andel av insats: 0,32609 %. Andel av årsavgift: 0,32365 %.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 341 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 50 kr, hushållsel 156 kr och obligatorisk kostnad bredband & tv 135 kr. Föreningen har individuell mätning och debitering av hushållsel. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1208 kr som betalas av säljaren.

Förening

BRF Askungen 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Föreningen innehar fastigheten Vasastaden 14:2 vilken är upplåten med tomträtt till föreningen, Det finns sammanlagt 218 lägenheter (varav 16 hyresrätter) och 5 lokaler varav 1 bostadsrättslokal, hyresintäkt 2021: 8,6 miljoner. Lokaler och hyresrätter var per 2021-12-31 fullt uthyrda.
I fastigheten finns bostadshus med adresserna Föreningsgatan, Karl Gustavsgatan, Thorilds gatan samt Viktoriagatan. Föreningen tillåter delat ägandeskap.

Brf Askungen 1 är 1 % delägare i garagesamfällighetsföreningen Linden. Övriga 99 % innehas av Ivar Kjellberg AB som äger och förvaltar samtliga av garagets parkeringsplatser vilket omfattar garaget under föreningens hus med infart från Thorilds gatan. För information om hyra av parkering se: https://kjellberg.se/parkering/

Föreningen tillämpar så kallad enhetsmätning av lägenhetselen. Detta innebär att föreningen köper in all el, den faktiska förbrukningen fördelas sedan ut till respektive boende. Den stora fördelen med detta är att vi endast betalar fasta mätaravgifter för ett fåtal fastighetsabonemang, i stället för att alla lägenheter har sin egen mätaravgift. Förbrukningen per lägenhet mäts med elmätaren i gruppcentralen i hallen. Denna kan dock inte fjärravläsas, därför delar vi januari varje år ut en blankett där du själv får fylla i din mätarställning. Löpande under året betalar du en schablonkostnad för elen baserad på lägenhetsstorleken. När avläsningsblanketten har kommit in görs en beräkning av om du har förbrukat mer eller mindre än schablonen, och en reglering genom en tilläggsdebitering eller ett avdrag görs sedan på avierna för kvartal två. När du flyttar kan du om du så önskar läsa av mätarställningen på överlåtelsedagen. Maila mätarställning, namn, lägenhetsnummer och avläsningsdatum till styrelsen@brfaskungen1.se eller lämna informationen på en lapp i styrelsens brevlåda, gaveln Karl Gustavsgatan 31. En slutreglering av din elkostnad görs då utifrån mätarställningen.

Tak, fönster- och fasadrenovering genomförs under 2022 tom 2023 i två etapper med avslut efter sommaren 2023. Kostnaden kommer täckas av sparade medel efter lägenhetsförsäljningar.
Stambyte ligger i underhållsplanen och filmning samt spolning är påbörjat. Det är först år 2026-2027 som utbytet kan påverka badrummen i fastigheten.

För att behålla en god ekonomi i föreningen och ha bra framförhållning för kommande underhållsarbeten och ökad tomträttsavgäld och därmed slippa drastiska avgiftshöjningar som en del föreningar tvingats till, beslutade styrelsen att fortsätta med måttliga avgiftshöjningar och för 2023 en höjning med 2,5 %.. För mer information angående tomträtten och tomträttsavgälden, se årsredovisningen för 2021.

Föreningens e-postadress: styrelsen@brfaskungen1.se
Föreningens hemsida: https://brfaskungen1.se/.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Övriga utrymmen: Föreningen har en innergård med boulebana, grönska, lekplats, utegrill samt utemöbler. Det finns övernattningslägenhet, cykelrum, tvättstugor och soprum.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk förvaltare, föreningens hemsida, representant för föreningen, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med Christander


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep