Kommande

Majorna - Göteborg

Fixfabrikens Gata 14

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
46  kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
2021
Avgift:
2 933 kr/mån
 • Uteplats 24 kvm in mot gården
 • Fräscht och bekvämt - Nybyggt 2021
 • Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord
 • Badrum med tvättmaskin & torktumlare
 • Eget förråd utanför lägenheten
 • Föreningslokal finns
 • Promenadavstånd till spårvagnen
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Kvadratsmart tvåa med stor uteplats - Klar för inflyttning i början av Nov 2021

Klar för inflyttning i början av Nov 2021. Välkommen till en kvadratsmart tvåa med stor uteplats i Brf Bränneriet i Majorna. Kök och vardagsrum i öppen planlösning om ca 20 kvm med utgång till en stor härlig uteplats in mot gården,. Kök från Marbodal med integrerad diskmaskin och rostfria vitvaror från Siemens. Sovrummet om ca 12 kvm rymmer både dubbelsäng och skrivbord för den som önskar en hemarbetsplats. Helkaklat modernt badrum om ca 6 kvm med tvättmaskin och torktumlare. Den stora uteplatsen om ca 24 kvm ligger in mot föreningens gård och erbjuder plats för både utemöbler med matplats och blommor.

I Brf Bränneriet i Majorna bor du nytt och fräscht med närhet till det mesta och ett stort utbud av caféer, konditorier och restauranger. Några hundra meters promenad från bostaden finns älven och Röda sten samt Mariaplan med plaskdammen som är populärt varma sommardagar. Bra kommunikationer med hållplats för spårvagnen vid Sannaplan eller Ostindiegatan en kort promenad från bostaden.

Bilder

20-Fasad

1-Fasad

6061501-67

6061501-69

Bron & Stena

Bron kvällsbild

Planritning

11459039_1-312-5_2D_web

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning i garderob från Marbodal.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stort fönster och glasad dörr till uteplatsen gör rummet luftigt. Trägolv från Kährs i mattlackad Ask och ljust målade väggar.

KÖK
Modernt kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Ljusgrå köksinredning från Marbodal med gott om förvaring i skåp och lådor. Vitvaror från Siemens med kyl/frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfritt. Trägolv från Kährs i mattlackad Ask och ljust målade väggar.

SOVRUM
Sovrum om ca 12 kvm med gott om plats för dubbelsäng. Här finns två fönster varav det ena vid en yta som kanske passar dig perfekt som hemarbetsplats? Två garderober erbjuder plats till förvaring. Trägolv från Kährs i mattlackad Ask och ljust målade väggar.

BADRUM
Stort och rymligt badrum om ca 6 kvm med dusch. Tvättställ med kommod och spegelskåp med belysning. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv.

UTEPLATS
Från köket och vardagsrummet kommer du ut på den stora uteplatsen om ca 24 kvm som ligger in mot föreningens gård och erbjuder plats för både utemöbler med matplats och blommor.

VISNING
Lägenheten är under byggnation med beräknat tillträde november 2021 och kan därför inte visas invändigt. Under dokument och länkar i denna annons finns länkar till föreningens hemsida och Balders projektsida för Bränneriet. För mer information kontakta fastighetsmäklare Camilla Christander 0725-60 11 33.

Fakta

Beteckning:
Sandarna 28:3 Göteborg.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 1, hiss finns.
Storlek:
2 rum. Boarea 46 kvm. Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Upplåten mark:
Uteplatsen/marken om 24 kvm är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten).
Byggnad:
Byggnadsår: 2021. Förråd utanför lägenheten.
TV- och internetanslutning:
Fastighet är ansluten till fibernätet och Telias tjänster för bredband, tv och telefoni -Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, Telefoni: IP.

Ekonomi

Avgift:
2 933 kr/mån.
Andelstal:
Andel av insats: 0,5816%. Andelstal enligt ekonomisk plan.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 602 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel debiteras preliminärt av föreningen och avräknas i efterhand mot verklig förbrukning 300 kr, varmvatten debiteras preliminärt av föreningen och avräknas i efterhand mot verklig förbrukning 96 kr, tv och bredband och telefoni obligatorisk avgift genom föreningen 206 kr. Du som bostadsrättsinnehavare behöver teckna en hemförsäkring. Normalt tecknas även bostadsrättstillägg, men i detta fall har föreningen tecknat ett kollektivt tillägg.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten Bostadsrätten är inte pantsatt idag men kan vara det vid tillträdet. Lån med lägenheten som säkerhet löses i sin helhet på tillträdesdagen.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1190 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Bränneriet i Majorna.
Allmänt om föreningen: Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssonsgata 21-39, 414 50 Göteborg. Gemensamhetslokal, soprum, gemensamma barnvagns- och cykelrum finns. Föreningen har gemensamt el-abonnemang och debiterar respektive bostadsrättshavare för dennes förbrukning, inga separata abonnemang behövs för respektive lägenhet, Föreningen är medlem i gemensamhetsanläggning Göteborg Sandarna GA:4 som avser utförande och drift för ändamål parkering. Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav 40 ospecifierade med preliminär månadsavgift 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning.
Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år

Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring som gäller för skador på av bostadsrättshavare bekostad fast inredning samt egendom som tillhör bostadsrättsförening, men för vilken bostadsrättshavaren har underhållsansvar. Vi rekommenderar dock att man själv ser över skyddet avseende bostadsrättstilläggsförsäkring genom sin hemförsäkring. Detta beroende på att det är möjligt att få ett mer förmånligt skydd via sin hemförsäkring, beroende av vilket bolag man har sin hemförsäkring i. Se vad bostadsrättstilläggsförsäkringen som föreningen upphandlat innehåller på föreningens hemsida: https://brfbranneriet.brfnet.se/.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk plan samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Nyproducerade bostäder är ofta belägna i expansiva områden, vilket innebär att omgivningarna kring föreningens fastighet och de blivande bostadsrätterna kan komma att förändras. Förvärvare av en nyproducerad bostadsrätt rekommenderas därför att kontakta kommunen för vidare information om det finns byggplaner för intilliggande fastigheter. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep