Kommande

Centrum - Göteborg

Fabriksgatan 31

Visning

 • Kontakta mäklaren för visning.

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
58  kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1986
Avgift:
5 848 kr/mån
 • Fint västerläge på våning 4
 • Inglasad balkong
 • Utsikt över innergården och Mölndalsån
 • Lunchrestaurang i föreningen
 • Vacker innergård med sittplatser
 • Gästrum i föreningen
 • Intressegrupper och gemensamma aktiviteter
 • Flera tvättstugor
 • Källarförråd
 • Nära ICA Focus och kommunikationer
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Ljus tvåa på vån 4 med inglasad balkong

Ljus tvåa med inglasad balkong i västerläge med utsikt över gården och Mölndalsån. Medlemskap kan beviljas fysisk person utan vårdbehov från och med 55 års ålder och fram till den månad man fyller 75 år, detsamma gäller maka/make och annan person som stadigvarande ska nyttja bostadsrätten. Det finns ingen åldersgräns hur länge man får bo kvar i föreningen efter godkänt medlemskap. Här bor du i en förening som erbjuder bla lunchrestaurang, gym, bastu, gästrum, frisör och fotvård. Här kan du ta en promenad längs med Mölndalsån eller njuta av föreningens vackra innergård. Nära till ICA Focus samt Göteborgs innerstad med all service du kan tänkas behöva. Välkommen att kontakta fastighetsmäklare Camilla Christander för mer information. E-post: camilla@christander.se Tel: 0725-60 11 33.

Bilder

11810447_13-328-16_photo_web

11810447_14-328-16_photo_web

11810447_15-328-16_photo_web

Restaurangen

Fikahörna

Tvättstuga

Gothia

11810454_5-325-16_photo_web

Digitalt visitkort nytt foto

Planritning

12161572_1-312-5_2D_web

Sälj med Christander

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Ljus rymlig hall med bra plats för avhängning samt garderob och städskåp.

KÖK
Ljus köksinredning med skåp och lådor till förvaring. Kyl, frys spis samt ugn i arbetshöjd.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i halvöppen planlösning med köket. Flera stora fönster och en glasad balkongdörr som ger ett fint ljusinsläpp och fin utsikt utsikt. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

SOVRUM
Sovrum med plats för dubbelsäng och läshörna eller skrivbord. Tre garderober erbjuder plats till förvaring.

BADRUM
Ljust badrum med dusch, tvättställ med spegel och belysning ovanför och wc. Förberett för tvättmaskin. Handdukstork på väggen.

INGLASAD BALKONG
Stor härlig inglasad balkong i fint läge med utsikt över gården och Mölndalsån, Balkongen är en plats att njuta av stora delar av året.

Fakta

Beteckning:
Tornhuset.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 4, hiss finns.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 58 kvm. Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1986.
Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 109 kWh/kvm år. Energiprestanda, primärenergital 122 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2019-06-16.

Ekonomi

Avgift:
5 848 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, fiber och TV via Telia.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,7642 %.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 1 490 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 100 kr och obligatoriskt tillägg tillkommer för matkuponger i föreningens lunchrestaurang (kostnad/person) 1 390 kr. Hushållsel tillkommer efter egen förbrukning. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är inte pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 483 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1208 kr som betalas av säljaren.

Förening

Brf Tornhuset. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Gårda 27:1 i Göteborgs kommun vilken förvärvades 1985. Fastigheten består av 8 flerbostadshus med 121 bostäder upplåtna med bostadsrätt på adresserna Tritongatan, Fabriksgatan och Tomtegatan. I föreningens garage finns 30 platser att hyra till en kostnad av 950 kr/ månad. Till dessa är det separat kö. 10 gästparkeringar finns att använda för gäster till de boende. Parkeringsmöjligheter finns i Parkeringshusen vid Blekeallen- Åvägen, Fabriksgatan och Tomtegatan. Mer info finns på: www.parkeringgoteborg.se
Medlemskap kan beviljas fysisk person utan vårdbehov från och med 55 års ålder och fram till den månad man fyller 75 år, detsamma gäller maka/make och annan person som stadigvarande ska nyttja bostadsrätten. Det finns ingen åldersgräns hur länge man får bo kvar i föreningen efter godkänt medlemskap.

I föreningen finns bla följande gemensamhetsutrymmen:
Restaurang med kök
Salong, musikrum, bibliotek och gästmatsal
Tre gästrum varav två med dusch
Reception
Motionsrum
Snickarverkstad
Hobbyrum

Föreningen har intressegrupper och aktiviteter som medlemmar kan välja att delta i, bla:
Trädgårdsgrupp, konstrådet, aktivitetsgrupp, filmklubb, bridgeklubb, bokklubb, akvarellklubb, snickarverkstad, vävstuga, ledarledd gymnastik och Qi gong, bordtennis och biljard.

Föreningens hemsida: https://brftornhuset.se/
Föreningens e-postadress: styrelsen@brftornhuset.se.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljaren, ekonomisk förvaltare, föreningens hemsida, representant för föreningen, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta och råder dig som köpare att kontrollera uppgifterna samt eventuella avgiftsförändringar och kommande renoveringar med föreningen.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med Christander


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep