Visas sön 8 aug

FLATÅS - HÖGSBO - Göteborg

Distansgatan 59

Visning

 • Sön 8 aug
  kl. 16:40-17:00

  BOKAD VISNING - Välkommen att boka visning på mäklarens hemsida www.christander.se.

  Boka
 • Mån 9 aug
  kl. 17:00-17:30

  BOKAD VISNING - Välkommen att boka visning på mäklarens hemsida www.christander.se

  Boka

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
76,5  kvm
Antal rum:
3 rum
Byggår:
1964
Avgift:
3 225 kr/mån
Pris:
2 695 000 kr, utgångspris
 • Inglasad balkong
 • Kök med integrerad diskmaskin
 • Badrum med tvättmaskin & torktumlare
 • Klinkergolv i entrén
 • Garderob med spegelskjutdörrar i hallen
 • Förråd i källaren
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Välplanerad 3:a med inglasad balkong

Välkommen till en välplanerad 3:a med ett trevligt välutrustat kök och ljus matplats vid flera fönster. Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Inglasad balkong med utsikt över den grönskande gården. Två bra planerade sovrum med garderober. Badrum med tvättmaskin och torktumlare. Hall med gott om plats till förvaring i garderober med spegelskjutdörrar.

Virtuell styling

Bilder

6-Matplats

18-Utsikt

9-Kok

19-Balkong

11-Balkong

5-Vardagsrum

1-Sovrum

2-Sovrum

3-Sovrum

15-Tvattstuga

16-Badrum

20-Ovrigt

Gården

frilagd camilla

FB_insta_twitter_linkedin_square

Planritning

11469062_1-312-5_2D_web

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och praktiskt klinkergolv innanför entrén. Här finns gott om plats till förvaring i garderob med spegelskjutdörrar.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum med stort fönsterparti för rikligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp, soffbord och tv-bänk.

KÖK
Kök i halvöppen planlösning med vardagsrummet. Matplats vid fönstret och utsikt över den gröna gården. Kökets många lådor och skåp erbjuder gott om plats till förvaring och arbetsytor. Köksutrustningen består av kyl, frys, integrerad diskmaskin, spis med ugn och fläkt ovan samt inbyggd micro.

SOVRUM 1
Stort luftigt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även plats för skrivbord för den som önskar en hemarbetsplats. Garderober erbjuder plats till förvaring.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har plats för både säng och skrivbord. Även här finns garderob.

BADRUM och TVÄTTAVDELNING
Badrum med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp. Kaklade väggar och klinkergolv. Avgränsat med en dörr finns tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt bänkskiva ovan.

BALKONG
Mysig inglasad balkong med utsikt över innergården. Här finns plats för både sittgrupp och blommor.

Fakta

Beteckning:
BRF Flatås 1.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 3.
Storlek:
3 rum varav 2 sovrum. Boarea 76,5 m². Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1964.
Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 130 kWh/m² år. Energiprestanda, primärenergital 146 kWh/m² år. Energideklaration är utförd, 2020-06-25.
Förråd finns i källaren.

Ekonomi

Pris:
2 695 000 kr, utgångspris.
Avgift:
3 225 kr/mån.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,14829%. Andel av årsavgift: 0,14828%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 1 570 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 250 kr, obligatoriskt tillägg värmeavgift 770 kr och hushållsel efter egen förbrukning i nuvarande hushåll ca 550 kr. Observera att driftkostnaderna kan varier beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1190 kr som betalas av köparen.

Förening

Riksbyggen Brf Flatås 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Järnbrott 147:2-6 med adresserna Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 1-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1,29. dessutom innehar föreningen tomträtten till stadsägan Järnbrott 758:574 samt nyttjanderätten till stadsägan Järnbrott 97:2. på dessa har år 1962-64 uppförts bostadshus med 651 lägenheter. Föreningen har fyra tvättstugor som är uppdelade i två sektioner, åtta personer kan alltså tvätta samtidigt. Tvättstugorna är jämt utplacerade i området. Barnvagnsrum finns vid varje uppgång. Vid varje entré finns ett cykelrum för cyklar som används ofta. För dig som cyklar sällan eller inte vill trängas, finns flera större cykelrum. Det finns nyrenoverat gym, herr- och dambastu, festlokal, gästlägenheter, vävstuga, verktyg att låna, odlingslotter och stora gårdar med sittgrupper, grönytor och lekplatser. Styrelsens trivselgruppen ordnar bl.a. pubkväll, familjedag och bussresor för medlemmarna. Fastigheten är ansluten till Bahnhof och bredband med hastighet 1000/1000 ingår i avgiften.

Planerade renoveringar: Fönsterbyte ca 2022-2024 och takbyte/översyn. Tappvattenprojekt om 3-4 år, IMD el och vatten ca 2022. Det är ingen beslutad avgiftshöjning men enligt styrelsen är det troligt med en höjning på 2% till nästa år och under en femårsperiod 2-3% per år.

Det finns 216 garage (460 kr/mån), 383 parkeringsplatser (250 kr/mån), 60 carportar (380 kr/mån) och 14 extra förråd. Parkeringarna hyrs ut genom Riksbyggen. Varje lägenhet får hyra en styck p-plats, carport eller garage. Även garage för MC/moped finns för uthyrning. I mån av plats kan styrelsen godkänna att man får hyra extra P-plats. Kommunen har upprättat en ny detaljplan och det är planerat byggnation för bostäder vid Distansgatan/Marconigatan i området där parkeringarna idag är belägna. Istället för de nuvarande parkeringarna erbjuds plats i P-Hus till en uppskattad kostnad om ca 700-900 kr/mån. Mer info finns på Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg.

Läs mer om föreningen på deras hemsida: https://www.flatas.rbmotesplats.se/.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep