Visas sön 26 sep

FLATÅS - HÖGSBO - Göteborg

Distansgatan 47

Visning

 • Sön 26 sep

  BOKAD VISNING - Välkommen att boka visning på mäklarens hemsida Christander.se där det även finns en digital visning av lägenheten som du kan se när du vill. Den digitala visningen ligger under dokument och länkar samt överst innan bilderna.

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
109  kvm
Antal rum:
5 rum
Byggår:
1964
Avgift:
4 476 kr/mån
Pris:
3 195 000 kr, utgångspris
 • Balkong in mot gården
 • Kök med ljus matplats
 • Två badrum varav ett med tvättavdelning
 • Förråd i källaren
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Välplanerad 5:a med två badrum

Välkommen till en välplanerad 5:a med en trevlig planlösning Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Balkong med utsikt över den grönskande gården. Bra planerade sovrum varav tre med plats för dubbelsäng. Badrum med tvättavdelning samt ett badrum med dusch. Hall med gott om plats till förvaring i garderober.

Virtuell visning

Virtuell styling

Bilder

7-Terass

9-Vardagsrum

10-Vardagsrum

11543420_1-312-5_2D_web

11-Matplats

4-Sovrum

2-Sovrum

12-Sovrum

6-Terass

15-Matplats

16-Kok

19-Matplats

18-Kok

17-Kok

13-Badrum

14-Badrum

1-Badrum

21-Hall

20-Omrade

24-Fasad

25-Fasad

23-Omrade

26-Fasad

Planritning

11543420_1-312-5_2D_web

Sälj med oss

Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och gott om plats till förvaring i flera garderober.

VARDAGSRUM
Trevligt vardagsrum med stort fönsterparti för rikligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp, soffbord och tv-bänk.

KÖK och MATPLATS
Kök med ljus matplats vid tre stora fönster och utsikt över den gröna gården. Kökets många lådor och skåp erbjuder gott om plats till förvaring och arbetsytor. Köksutrustningen består av kyl, frys samt spis med ugn. (Det finns även en extra frys som inte fungerar)

SOVRUM 1
Stort luftigt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även plats för skrivbord för den som önskar en hemarbetsplats.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum har plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns två stora fönster in mot gården samt en glasad balkongdörr som gör rummet ljus och luftigt.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord.

SOVRUM 4 / MATSAL
Rum i anslutning till vardagsrummet som idag används som matsal.

BADRUM och TVÄTTAVDELNING
Badrum med badkar, wc, tvättställ och spegel. Kaklade och målade väggar och klinkergolv. Avgränsat med en dörr finns tvättavdelning med tvättmaskin, en bänkskiva att vika tvätt på samt ett tvättställ på väggen.

BADRUM med DUSCH
Badrum med dusch, wc, tvättställ med spegel ovan. Handukstork på väggen. Delvis kaklade väggar samt klinkergolv.

BALKONG
Mysig balkong med utsikt över innergården. Här finns plats för både sittgrupp och blommor.

Fakta

Beteckning:
BRF Flatås 1.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 2.
Storlek:
5 rum. Boarea 109 kvm. Boareauppgift enligt säljaren och bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 1964.
Energideklaration: Energiklass E. Specifik energiprestanda 130 kWh/kvm år. Energiprestanda, primärenergital 146 kWh/kvm år. Energideklaration är utförd, 2020-06-25.
.

Ekonomi

Pris:
3 195 000 kr, utgångspris.
Avgift:
4 476 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för värme om 1 084 kr tillkommer.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,20579%. Andel av årsavgift: 0,20583%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 1 711 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: försäkring 144 kr, hushållsel efter egen förbrukning i nuvarande hushåll ca 483 kr och obligatoriskt tillägg värmeavgift 1 084 kr. Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på antal personer samt brukandet av bostaden.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är inte pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1190 kr som betalas av köparen.

Förening

Riksbyggen Brf Flatås 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna Järnbrott 147:2-6 med adresserna Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 1-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1,29. dessutom innehar föreningen tomträtten till stadsägan Järnbrott 758:574 samt nyttjanderätten till stadsägan Järnbrott 97:2. på dessa har år 1962-64 uppförts bostadshus med 651 lägenheter. Föreningen har fyra tvättstugor som är uppdelade i två sektioner, åtta personer kan alltså tvätta samtidigt. Tvättstugorna är jämt utplacerade i området. Barnvagnsrum finns vid varje uppgång. Vid varje entré finns ett cykelrum för cyklar som används ofta. För dig som cyklar sällan eller inte vill trängas, finns flera större cykelrum. Det finns nyrenoverat gym, herr- och dambastu, festlokal, gästlägenheter, vävstuga, verktyg att låna, odlingslotter och stora gårdar med sittgrupper, grönytor och lekplatser. Styrelsens trivselgruppen ordnar bl.a. pubkväll, familjedag och bussresor för medlemmarna. Fastigheten är ansluten till bredband som ingår i avgiften.

Planerade renoveringar: Fönsterbyte ca 2022-2024 och takbyte/översyn. Tappvattenprojekt om 3-4 år, IMD el och vatten ca 2022. Det är ingen beslutad avgiftshöjning men enligt styrelsen är det troligt med en höjning på 2% till nästa år och under en femårsperiod 2-3% per år.

Det finns 216 garage (460 kr/mån), 383 parkeringsplatser (250 kr/mån), 60 carportar (380 kr/mån) och 14 extra förråd. Parkeringarna hyrs ut genom Riksbyggen. Varje lägenhet får hyra en styck p-plats, carport eller garage. Även garage för MC/moped finns för uthyrning. I mån av plats kan styrelsen godkänna att man får hyra extra P-plats. Kommunen har upprättat en ny detaljplan och det är planerat byggnation för bostäder vid Distansgatan/Marconigatan i området där parkeringarna idag är belägna. Istället för de nuvarande parkeringarna erbjuds plats i P-Hus till en uppskattad kostnad om ca 700-900 kr/mån. Mer info finns på Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg.

Läs mer om föreningen på deras hemsida: https://www.flatas.rbmotesplats.se/.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.

Övrigt

Lägenheten säljs med hjälp av ett ombud och informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljarens ombud, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Budgivning

Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.

Karta

Karta

Sälj med oss


Vi hjälper dig med din bostadsförsäljning
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Independia
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep