
Välkommen till en ljus och fin lägenhet i ett charmigt landshövdingehus i populära Majorna. Den smarta planlösningen med kök och vardagsrum separerat från varandra erbjuder goda möjligheter för två personer att bo här. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och fläkt ovanför samt många lådor och skåp till förvaring. Matplatsen vid fönster in mot gården erbjuder plats för 4-6 personer att njuta av en god måltid och trevligt umgänge. Stort vardagsrum med gott om plats för soffa, soffbord och TV-möbel. De stora fönstren i västerläge släpper in ljuset och solens strålar en fin dag. I den andra delen av rummet finns en naturlig plats för säng med sängbord och längs med väggen är det inbyggd förvaring och uppsatta väggskåp. Badrummet som renoverades 2019 är helkaklat och här finns dusch, wc och tvättställ med spegelskåp ovanför. I hallen finns en klädkammare och för den som önskar mer förvaringsmöjligheter finns det plats för skoskåp och byråer. Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd.
I föreningen som äger sin mark finns övernattningsrum, föreningslokal, bastu och tvättstugor. Den mysiga innergården har grillplats med utemöbler och för den odlingsintresserade finns möjlighet att odla i föreningens odlingslådor. Här är det lätt att trivas och du bor centralt med närhet till kommunikationer, service, skolor, restauranger och butiker. Många mysiga cafeér i området.
Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig
Riksbyggen BRF Eskulapius. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen:
Föreningen äger fastigheten Majorna 312:18 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns 10 byggnader med 99 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler. Delar av byggnaderna är totalrenoverade och andra är uppförda 1989-1990. Fastigheternas adress är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna vägen 40 i Göteborg. Det finns bastu, Cykel- och barnvagnsrum, föreningslokal, tvättstugor, vindsutrymmen och övernattningsrum. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättshavaren.
Årsavgiften är uppdelad i två olika delar, en kapitaldel och en driftdel:
Driftsavgift
Driftsavgiftens storlek bestäms av styrelsen vid budgetmötet och skall täcka föreningens kostnader för underhåll, reparationer, arvoden, konsulttjänster och drift i budgeten för innevarande år. Driftsavgiften fördelas baserat på lägenhetens andelstal, som lägenheten fick i samband med att föreningen bildades. (Andelstalet utgörs huvudsakligen av lägenhetens yta relativt den totala ytan, men påverkas även av andra faktorer såsom antal rum, tillgång till hiss mm.) Driftsavgiften påverkas inte av om man gjort frivilliga kapitaltillskott till föreningen.
Kapitalavgift
Kaptitalavgifterna skall tillsammans täcka föreningens kostnader för räntor och amorteringar av fastighetslånen. Avgiften baseras på vilken ränta föreningen har på lånen vilket kan variera ganska kraftigt om ett större lån skrivs om ett år. Avgifterna och kostnaden för kapital skall varje räkenskapsår vara exakt samma. Preliminär debitering sker. Ett eventuellt överskott betalas tillbaka i april efterföljande år och ett eventuellt underskott tas in som extraavgift i april efterföljande år. Rätt till återbetalning respektive skyldighet att göra tilläggsbetalning åligger den som var bostadsrättshavare perioden preliminärdebiteringen avsåg. Styrelsen skall vid budgetmötet besluta om kapitalavgiften och detta blir en uppskattning eftersom räntor kan ändra sig ganska drastiskt under ett år. Kapitalavgiften baseras på lägenhetens andelstal men reduceras om medlemmen gjort ett kapitaltillskott till föreningen eftersom lägenhetens andel av föreningens skulder då minskar.
Föreningens hemsida: https://www.eskulapius.se/
Föreningens e-post: styrelsen@eskulapius.se.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.
Markägare: Föreningen äger marken.
Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljaren, besiktningsprotokoll, ekonomisk förvaltare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta och råder dig som köpare att kontrollera uppgifterna samt eventuella avgiftsförändringar och kommande renoveringar med föreningen. Köparen har undersökningsplikt. Bostäder i tätbebyggda områden är ofta belägna i expansiva områden, vilket innebär att omgivningarna kring föreningens fastighet kan komma att förändras. . Vi rekommenderar därför att köparen kontaktar kommunen för vidare information om det finns byggplaner i området.
Öppen budgivning innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som bestämmer om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En spekulant kan inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud tex redovisas på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot redovisade i budgivningslistan. Vid tillträdet lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.
Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Säljaren är inte heller bunden av ett löfte att sälja bostaden eller att sälja till det pris som anges i marknadsföringen. På samma sätt är en spekulant inte bunden av sitt bud. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som tar ställning till om budet skall beaktas.
Vid en sluten budgivning får spekulanterna viss tid på sig att lämna sina bud och buden lämnas vanligtvis skriftligen. Mäklaren redovisar buden för säljaren, men den som har lämnat bud får ingen information om övriga bud. Sluten budgivning är förhållandevis ovanligt.