SÅLD

Eriksberg - Göteborg

Ostindiefararen 5

Snabbfakta

Typ:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
55  kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
2015
Avgift:
3 014 kr/mån
 • Nära vattnet och kajpromenaden
 • Inglasad balkong
 • Kök med matplats vid fönster
 • Sovrum med plats för dubbelsäng
Camilla Christander

Ansvarig mäklare

Camilla Christander
Tel: 0725-601133 E-post: camilla@christander.se Kontakta Camilla

Fin tvåa med inglasad balkong

Mycket fin tvåa med inglasad balkong. Ljust kök och vardagsrum i öppen planlösning. Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Bra med förvaring i skjutdörrsgarderober både i sovrum och hall. Här bor du nära kajpromenaden, havet och naturen. Välkommen på visning!.

Sälj med nr 1

Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

Värdering

Vill du sälja din bostad eller boka värdering?
Fyll i dina uppgifter så kontaktar en mäklare dig

Skicka

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med gott om förvaring i garderober med ELFA inredning och skjutdörrar med spegelglas. Extra förvaring i linneskåp och städskåp. Parkettgolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum i öppen planlösning med köket. Från vardagsrummet kommer du ut på den inglasade balkongen. Parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK och MATPLATS
Toppmodernt kök i anslutning till vardagsrummet. Vit köksinredning med många skåp och lådor matchas med ett grått kakel. Rostfria vitvaror från Siemens med kyl / frys, induktionshäll, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn. Ljus matplats vid tre stora fönster. Parkettgolv och ljusa väggar.

SOVRUM
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Skjutdörrsgarderober med ELFA inredning erbjuder plats för mycket förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar.

BADRUM
Stort och rymligt badrum med dusch. Tvättställ med kommod och spegelskåp och belysning ovanför. Torkställning på vägg i polerat rostfritt stål. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Siemens med bänkskiva ovan och skåp på väggen. Vita helkaklade väggar och grått klinkergolv.

Fakta

Beteckning:
Flerbostadshus.
Typ:
Bostadsrättslägenhet.
Våningsplan:
Våningsplan 4, hiss finns.
Storlek:
2 rum varav 1 sovrum. Boarea 55 m². Boareauppgift enligt bostadsrättsföreningen. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Byggnad:
Byggnadsår: 2015. Energideklaration: Energiklass D, energiprestanda 79 kWh/m² år. Status: Energideklaration är utförd. Datum: 2016-03-08.
Balkong:
Inglasad balkong med plats för både möbler och blommor.
Bilplats:
Föreningens parkeringsplatser kostar 1045kr/månad (from april 2019). 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el. Förbrukad el debiteras i efterhand. Parkeringsplatserna fördelas med hjälp av ett kösystem, kötiden är i nuläget c:a 6 månader. Elbil eller rörelsehinder ger inte förtur till parkeringsplats. Däremot är vissa platser bättre lämpade för rörelsehindrade personer och fördelas i enlighet med detta. Uppsägning av parkeringsplats görs genom ett mail till styrelsen av den som står på parkeringsavtalet. Normalt tre (3) månaders uppsägning men har vi kö kan en (1) månad räcka, dock sker överlåtelse alltid vid ett månadsskifte. Förutom föreningens garage finns kan det finnas parkering genom: Guab: http://www.guab.se/kontakt/ eller Deckshuset: http://deckshuset.se/ eller Apcoa: https://www.apcoa.se/parkering-i/goeteborg/brf-eriksbergsdockan/.
Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Avgift:
3 014 kr/mån.
Andelstal:
Andel i föreningen: 0,874%.
Driftkostnad:
Driftkostnaden är ca 315 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: obligatorisk avgift för telia triple play - bredband, tv och fast telefoni 220 kr och varmvatten efter egen förbrukning 95 kr.
Kostnaderna varierar beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt. Kostnad för försäkring och hushållsel tillkommer och är i nuvarande hushåll ca 172 kr/mån för el och 113 kr/mån för hemförsäkring inklusive bostadsrättstillägg. Driftkostnaderna varierar beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt.
Pantsättning:
Bostadsrättslägenheten är pantsatt.
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr.
Föreningens avgifter:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen.

Förening

Brf Skeppsbyggaren. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).
Allmänt om föreningen: På föreningens fastighet finns två flerbostadshus med totalt 89 bostadsrättslägenheter och två lokaler. Lokalerna hyrs idag av två restauranger, Gemensam innergård med sittplatser, cykelställ, grönytor och diverse buskar och blommor. Det finns barnvagnsrum, städrum och rullstolsförråd.
Avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja avgifterna med 2% from kvartal 2, 2020.
Föreningen tillåter inte en juridisk person som köpare.

Området

NÄROMRÅDET
I populära Eriksberg bor du med närhet till kajpromenaden och havet. Från fönstren blickar man ut över historiska Färjenäsparken där det första Göteborg en gång grundlades. I dag är Färjenäsparken en av de största parkerna i Göteborg efter Slottsskogen. I parken finns utöver historia också en idrottsplats med skatebana, fotbollsplan, basketplan, utomhusgym och löparbanor.

SERVICE
Du hittar all tänkbar service på promenadavstånd och det finns flera träningsanläggningar i närområdet. I Eriksberg finns t ex en vårdcentral, servicebutik, caféer, restauranger, Eriksbergs köpcenter med Coop, Systembolaget, Handelsbanken och några specialbutiker ligger en kort promenad bort. I Sannegårdshamnen ligger Ica Kvantum i samma lokaler som bland annat Steinbrenner & Nyberg . För dig som gillar träning finns SATS Eriksberg, Friskis & Svettis mfl.

KOMMUNIKATIONER OCH PARKERING
Flera bussar trafikerar Eriksberg. Färjan Älvsnabben lägger till vid Dockepiren på Eriksberg och med den kan bla du åka till Lindholmen, Stenpiren eller Lilla Bommen. Med bil tar du dig enkelt ut på de stora lederna och via broarna eller motorvägarna vidare i alla väderstreck. Förutom föreningens garage finns kan det finnas parkering genom: Guab: http://www.guab.se/kontakt/ eller Deckshuset: http://deckshuset.se/ eller Apcoa: https://www.apcoa.se/parkering-i/goeteborg/brf-eriksbergsdockan/.

Övrigt

Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, årsredovisning samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Bilder

Karta

Karta

Sälj med nr 1


Camilla Christander - Nr 1 på Fastighetsmäklarnas topplistor
Vi nöjda kunder

 • Hemnet
 • Blocket bostad
 • Booli
 • GLC Flytt
 • Guldhedens flytt
 • Homemaid
 • Anticimex
 • Eminenta
 • Mood house
 • Hemfrid
 • SBAB
 • Handelsbanken
 • SEB
 • NORDEA
 • DanskeBank
 • Bluestep